Реклама / Ads
4| 4715 |27.12.2016 НОВИНИ

Депутати от РБ : Има рязък скок в обществените поръчки от министерствата

.
Разходите на министерствата рязко са скочили в последните два месеца, възлагат обществени поръчки заради краят на мандата и предстоящите избори. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров.
 
Двамата с колегата му Петър Славов са задали въпроси към всички министри колко обществени поръчки са обявили от 14 ноември насам.

„Досега са ни отговорили трима или четирима министри“, обяви Славов.  Според Димитров има министерство, което е направило огромна поръчка за компютри и софтуер, поясни Димитров. Според него пазарлъците за нов кабинет от страна на Реформаторския блок са били с цел да остане това правителство още на власт.

„Ние не участвахме в тези разговори и казахме, че нищо няма да излезе. Целта бе да се удължи мандата на кабинета. ГЕРБ предизвика тези избори и да понесе цялата отговорност за тях“, поясни Димитров.

Двамата със Славов обясниха, че продължават да търсят истината за придобиването на Дипломатическия клуб в Бояна и други имоти на АДИС от група младежи.

„Питахме всички министерства как ги събирате тези имоти от различни краища на София. Въпросният купувач е  правил заявка и те му ги обособявали на части, а те са в забранителния списък“, уточни Петър Славов.

Според двамата депутати добрият пример на постигнатото от парламента са промените в енергетиката, както и инициативата за даряване на храни от бизнеса на бедните. Има и лоши примери, като разследването за ограбването на КТБ.

„Парламентът е много важна институция, но в последно време той се позагуби. Замитането на историята КТБ е нещо ужасно за всички. До момента са върнати едва 10% от стойността на загубите“, заяви Мартин Димитров от РБ. „Това, че няма развитие по темата не значи, че ние ще спрем да задаваме въпроси“, увери Славов. Той бе категоричен, че няма да оставят институциите да си затварят очите. „Лично за мен причината този парламент да си отива е, че не се направи максималното да се потърси отговорност за източването на КТБ“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3658 |22.12.2016 Депутатите започват да ваканцуват . 1| 4468 |19.12.2016 Не плащаш глоба към КАТ, държавата спира да те обслужва, предлагат депутати . 0| 5069 |17.12.2016 БСП с нови условия за издигане на кандидат-депутати . 4| 5617 |14.12.2016 Преработиха се! 87 почивни дни за депутатите през 2016 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads