Реклама / Ads
0| 4993 |22.03.2007 НОВИНИ

Депутатите си харесват гласуването с чужди карти

.
Те отхвърлиха предложение на председателя на парламента Георги Пирински, внесено като промяна в Правилника за дейността на Народното събрание. Целта му беше да се прекрати гласуването с чужди карти. Предложението на Пирински гласеше, че депутатите са задължени да взимат картите си за гласуване при напускане на пленарната зала .
 
Народните представители отхвърлиха предложение на председателя на парламента Георги Пирински, внесено като промяна в
Правилника за дейността на Народното събрание. Целта му беше да се прекрати гласуването с чужди карти. Предложението на Пирински гласеше, че депутатите са задължени да взимат картите си за гласуване при напускане на пленарната зала . Като не приеха предложението, депутатите си оставиха "вратичка", тъй като няма да е незаконно да бъде оставена картата на пулта за гласуване, при излизане от пленарната зала. Народните представители отхвърлиха и предложение на председателя за по-строги глоби при гласуване с чужди карти.
Пирински предлагаше, ако бъде гласувано с карта на депутат, който не се намира в пленарната зала, той и човекът, който е гласувал вместо него, да бъдат гонени за един ден от заседанието на парламента и глобявани с дневната си надница. При повторно нарушение депутатите ги грозеше глоба от три дневни надници и отстраняване от работата на парламента за три дни. Това предложение бе подкрепено едиствено от БСП, ДСБ и Атака, а всички останали го отхвърлиха. В момента също има глоби, но те се налагат единствено по преценка на председателя. Депутатите приеха промени в Правилника за дейността си, които засягат вече приети в Конституцията промени, а именно, че кворум от 121 народни представители ще се изисква само при началото на пленарното заседание и при гласуване. Гласуването пък ще се осъществява само в четвъртък и петък от 9.00 часа сутринта. Проверката на кворума ще се извършва чрез компютризирана система.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5910 |30.03.2007 Имал ли е срещи Румен Петков с лица от подземния свят, интересуват се депутатите . 0| 5696 |04.04.2007 Гласуването с чужди карти пак на дневен ред . 0| 7539 |11.05.2007 Песента "Вода" ще звучи на финала на Евровизия, българи от цяла Европа се стягат за гласуването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads