Реклама / Ads
2| 2590 |14.06.2023 НОВИНИ

Депутатите обсъждат комисията за имунитетите на Борисов и Петков /на живо/

.
Източник: стопкадър
Парламентът ще обсъди като първа точка днес проекторешението за създаване на временна комисия за имунитетите на трима депутати – Бойко Борисов, Даниел Александров и Кирил Петков, решиха депутатите.
 

В началото на заседанието те приеха програмата си за тази седмица.

След това народните представители ще разгледат на второ четене законопроекта за продължаване на срока на действие на т.нар. удължителен закон за бюджета. Трета точка в програмата е първото четене на законопроект за несъстоятелност на физическите лица.

 

Първоначално проектопрограмата за трите пленарни дни предвиждаше проекторешението за комисията за имунитети да бъде втора точка днес, а удължителният закон да е първа точка в четвъртък, но тази сутрин тя беше разместена. 

 

Така депутатите подхванаха комисията за имунитетите с обвинения за перални и трансмисии:

 

В петък искането на БСП за разследване на Бойко Борисов и отнемането на имунитета му е разпределено на правна комисия. Затова Георги Свиленски от БСП поиска тяхното проекто решение да бъде разгледано заедно с искането за създаване на временна комисия по имунитетите. 

 

"Това са две различни по своята природа проекти за решение, не са взаимно допълващи. Вашето е трансмисия на предложението на главния прокурор", каза председателстващия заседанието Росен Желязков.

 

"Давате си ясна сметка, че не могат да се разгласяват такива в проект за решение. За това се създава и временната комисия, която да разследва наличието на достатъчно данни и да предложи проект за решение. Правната комисия ще се съобрази с временната комисия и тогова двата проекта за решение ще бъдат предложени в пленарната зала", допълни  Желязков.         

 

Свиленски от БСП настоя, че не са трансмисия на главния прокурор.

 

Желязков пък подчерта, че искането на БСП касае само Бойко Борисов, докато темата за временната комисия е за него, Кирил Петков и Даниел Александров. Затова нямало как да комбинират. 

 

"Само за Борисов бе изтекъл срокът, затова другите двама колеги не присъстват в предложението. НС винаги е подхождало по един начин. Тази ала-бала, с комисия каквато до сега не е  имало е недопустима", изказа се Борислав Гуцанов. Въпреки това искането им не мина и се премина към създаването на временна комисия за имунитетите на тримата депутати, които все още не са се отказали сами от защитата си.

 

Искането за комисията бе изчетено от Мирослав Иванов от ПП-ДБ.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2654 |14.06.2023 Комисията за имунитетите: БСП ще бойкотира, ИТН я смятат за глупост . 3| 2571 |14.06.2023 Петков пак потвърди: Дава депутатския имунитет преди решението на комисията, за да докаже, че няма чадър . 9| 2594 |13.06.2023 Гешев говори пред Комисията по правни въпроси към НС утре . 1| 2443 |13.06.2023 Mиналогодишният бюджет ще важи до края на юли, решиха на второ четене депутатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads