Реклама / Ads
29| 8938 |14.09.2020 НОВИНИ

Десетки членове на ГЕРБ от Бойчиновци напускат партията

.
С отворено писмо до Бойко Борисов и до Изпълнителната комисия на партията са се обърнали членове на общинската организация на ГЕРБ в Бойчиновци. В него 25 човека изразяват волята си да бъде прекратено членството им в партията. В писмото се казва, че като демократи и хора с активна гражданска позиция се чувстват принудени да подадат оставките си.
 

"ГЕРБ не е само име, ГЕРБ е идея. Тази идея е нашата идея. Всички ние осъзнаваме ясно, че това, което се случва в нашия град и в нашата държава, е грубо и безпрецедентно потъпкване на ИДЕЯТА ГЕРБ.


Ние, които сме Ваши избиратели, ние, които с лицата и работата си в годините работихме, за ПП ГЕРБ, днес считаме, че принципите на свободен избор, доброволност, честност и лоялност, законност и достойнство са само думи от основополагащия документ на партията – Устава.


Вижте какво пишат още хората:

 

 

В Бойчиновци на местни избори 2019г. до сега съществува проблем. ПП ГЕРБ не се съобрази с проведеното номинационно събрание през 2019 г., и регистрира човек с 17 гласа, пред кандидат,който е общински ръководител на партията и има 168 гласа. Общинският ръководител Светлин Сретениев е един от създателите на ПП ГЕРБ за община Бойчиновци и четвърти мандат кмет.


През всичките години той е привлякъл над 280 члена в структурата на ПП ГЕРБ, а в крайна сметка, той беше отхвърлен от Вас. Срам!


Многократно и по всякакъв начин за това беше апелирано в централата на ПП ГЕРБ И в медиите. Провеждани бяха множество срещи с ръководни фигури от партията, депозирани бяха декларации и документи, които не доведоха до никаква промяна.


Нашето недоволство ескалира, след като на 26.08.2020 г. от 18:00ч. на летището в с. Ерден, бе проведено тайно събрание, организирано от малка част членове и не членове събрание. Същото не е обявено никъде, както пише в устава на ПП ГЕРБ, не са поканени всички членове. На същото не легитимно събрание проведено от съмнителни личности, е сменено общинското ръководството. Позор.


Не можем да продължаваме да бъдем членове на Общинска организация", пишат още в писмото до Борисов.


Сред изтъкнатите мотиви за изборът им да напуснат са: Погазване на принципа на доброволност за членуване; погазване на принципа за свобода на избора; незачитане на Конституцията на Р.България и Устава и ценностите на ПП ГЕРБ, които са приели; подмяна на вота им; криминално поведение и смяна на ръководителя на структурата; погазване на честта и достойнството им.


Настоящото писмо е подкрепено с 25 молби за напускане на членството ни в ПП ГЕРБ и техният брой ще расте.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 27748 |14.09.2020 60% от ГЕРБ отиват при Цветанов - отмъщението на миньора . 37| 11077 |14.09.2020 Гарантирано от ГЕРБ! Как Йорданка Фандъкова лъже с обещания за места в детските градини . 28| 6727 |14.09.2020 Иван Петров: Общността е герберастко организирана, което ще рече мафиотизирана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads