Реклама / Ads
5| 7555 |03.02.2013 НОВИНИ

Десислава Атанасова: Спазих обещанието си

.
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова
С над 32% е увеличението на заплатите на работещите във всички кръвни центрове в страната. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова след откриването на обновеното отделение по гастроентерология във варненската болница „Света Анна".
 

„Аз спазих своето обещание и считано от 1 януари 2013 година с още 16,6% са увеличени заплатите на работещите във всички кръвни центрове в страната, не само във Варна. Вече увеличението за тях е с над 32% считано от 1 ноември 2012 година", каза Атанасова.

"Имаше действително проблеми във времето, имаше проблеми и с промяната на закона, което лиши работещите в кръвните центрове да взимат допълнително материално стимулиране. Решихме въпроса в момент на криза, когато съкращавахме капиталови разходи, вложихме ги в това хората да бъдат наистина добре възнаградени за труда си", каза още здравният министър.

Тя допълни, че в министерството на здравеопазването бонуси не са раздавани, а всички икономисани средства са раздадени за увеличение на заплати на работещите в спешните центрове, в държавните психиатрични болници и в кръвните центрове.

Министър Атанасова каза още, че кръвният център във Варна има нов директор. Старият директор се е пенсионирал и това е наложило провеждането на конкурс.

„В болница „Света Анна" във Варна през 2012-та година бяха направени редица инвестиции. Министерството на здравеопазването е отпуснало капиталови разходи на стойност 600 000 лева.

„Обещала съм на ръководството на болницата през 2013 година да бъдат осигурени 1 млн. лева за закупуването на ядрено магнитен резонанс. На всички, които работят тук, на всички пациенти, които имат необходимост да бъде извършено такова изследване - болница „Света Анна ще има този шанс", каза министър Атанасова.

Предстои да бъде обсъдено и какви тестове на системата трябва да бъдат направени на циклотрона в болница „Света Марина", както и какви технологични срокове са необходими това високотехнологично въведение да започне да фунционира.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5851 |15.01.2013 Д. Атанасова: Лечението на психичноболните е на изключително високо ниво . 10| 5353 |13.01.2013 Д. Атанасова: До края на 2013 г. ще използваме най-високи медицински технологии . 11| 6045 |30.12.2012 Десислава Атанасова се похвали сама; реализирала всичко . 13| 6411 |01.12.2012 Д. Атанасова: Болница не може да отказва прием на пациент!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads