Реклама / Ads
9| 6707 |07.08.2020 НОВИНИ

Deutsche Welle: БГ-емигранти от 12 държави на протест в подкрепа на народа си

.
Български емигранти от 12 държави излязоха на протест, за да подкрепят своя народ в България. Българските емигранти протестират и желаят електронно гласуване. Това би улеснило живеещите в чужбина, които са задължени да пътуват и да висят по опашки, за да упражнят своето конституционно право.
 

Само че политиците правят всичко възможно да затруднят външния вот, с огледа на това, че има рязко намаляване на изборните секции според кодекса на Фидосова и новото затягане на условията пред 2016г, направено от ГЕРБ, националистите и изненадващо – десните, пише Deutsche Welle.


Гласовете от чужбина са горе-долу 100-150 хиляди, което не променя особено съотношението на силите. Проблемът обаче е, че емигрантите все още фигурират в избирателните списъци поради немарливост на системата, а това предизвиква разминаване от близо милион човека, с което число се злоупотребява значително.


В отговор на това желание, има хора в България, които са на мнението, че тези, които са оставили своята родина, нямат право да се бъркат в нещата на държавата. Валери Симеонов също провокира това мислене, като обвини младежите на протестите, че са там заради пандемията и само ще си направят по едно селфи и след това си тръгват.


Младите емигранти са студенти в университети, които спят до книги, а не до килчета злато и също така са видели как се брани демокрацията в по-свободните западни страни. Тези външни българи сега пораждат усещането, че не сме сами в битката за по-свободна България. Тяхното послание е:ще се върнем, ако има промяна, а ако мафията остане, напускаме завинаги.


В момента това няма значение, защото дали ще се върнат или не, важното е, че тези българи също подкрепят своята родина, въпреки че го правят отдалеч.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10841 |07.08.2020 Иван Брегов пред Фрог: Главният прокурор е в отпуск, когато трябва да понесе отговорност, но не и когато утвърждава егото си с публичен пиар . 11| 6320 |07.08.2020 Албена Белянова: В България – уж европейска правова държава - правораздават по тъмно. . 10| 6202 |07.08.2020 Хаджигенов: Властта защити корупцията, МВР е бухалка . 81| 13437 |07.08.2020 ”Отровното трио”: Свободата не иска каскет! Предизвикаха бяс, който ще ги измете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads