Реклама / Ads
4| 2594 |11.03.2024 НОВИНИ

Диана Дамянова за мълчанието на преговарящите. Евгений Кънев: "Икономиката зависи от регулаторите"

.
Евгений Кънев, Диана Дамянова и Харалан Александров
"Мълчанието на преговарящите означава, че влизаме в европейския път на политика. Ясно, е че са намерили общ подход и че ще постигнат споразумение". Това заяви пред bTV бившият пиар на ПП Диана Дамянова за приключилите снощи преговори между доскорошните некоалиционни партньори.
 

Важното е това споразумение да гарантира промяната на кадрите в съдебната система, подчерта тя като изтъкна, че съдебната система е "раково образувание".

 

Авторът на думата "сглобка" трябва да бъде качен на "пиедестал", защото нанесе нечувана вреда на ПП, каза Дамянова по адрес на Лена Бориславова.





Дамянова попита още как ще се избират регулаторите, които изискват 160 гласа.

 

"Предстоят доста кризи и сътресения и в този смисъл няма нищо по-хубаво от устойчиво управление. Големият риск при сглобката е назад - не успяха да изградят взаимно доверие. Сега въпросът е дали ще възникне устойчива конструкция, която да бъде закрепена с подробно разписан документ", каза гостуващият в студиото социален антрополог Харалан Александров. 

 

Според икономиста Евгений Кънев ГЕРБ не си връща властта, тя не я е напускала.

 

"Властта трябва да се дефинира не само кой е лицето като министър, но и чий министър е, кои са заместниците му, кои са регулаторите. На практика голяма част от икономиката и ежедневния живот на хората зависи от тези регулатори. Това беше една много изгодна гледна точка, че виждате ли само ПП управляват, а ние сме отзад. Всъщност парламентът иззе голямата част от функциите на изпълнителната власт и налагаше чисто управленски решения като почнем от "Лукойл" и стигнем до сагата АЕЦ. Особено в енергетиката имаше много такива изпълнения", посочи Кънев.





"Квинтесенцията на тези преговори е всичко да бъде публично от гледна точка на това кой носи отговорност за съответните ресори. Тези, които носят отговорност, не трябва да са на телефон от някой партиен лидер, който да им обяснява как да се действа при една или друга ситуация. Тези, които изпълняват функциите, трябва да са наистина професионалисти и да работят за обществото, а не за назначилите ги, както беше в последните 20 години", каза той.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3022 |11.03.2024 Агенция на ЕС с предупреждение: Европа не е готова за опасностите от климатичните промени . 5| 9514 |11.03.2024 Тетяна Станева: Физически тежко е да гледаш “20 дни в Мариупол”. "Оскар"-ът е награда за смелост . 7| 3628 |11.03.2024 ГЕРБ-СДС на консултации при Радев. Той говори за "призрака на предсрочните парламентарни избори" /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads