Реклама / Ads
2| 4058 |07.03.2023 НОВИНИ

Диана Дамянова: Предизборната кампания не впечатлява никого, големият играч от пропагандно-рекламен тип е Радев

.
Диана Дамянова
Ние си живеем в кампания, тя вече не впечатлява никого, за две години предизборни лозунги вече не можем да се ориентираме между желаното и действителното, но си заслужава кратък анализ. ПП/ДБ прави – арт, който е въздействащ, а и трудно търпи интерпретации. Добре е, че намалиха говоренето за ”добрите и лошите”, защото това е антипропаганда, както и това, че намалиха (поне засега) остро негативния елемент, защото това постига антиефект у драгия избирател.
 

Това заявява Дина Дамянова пред Веселин Дремджиев в TV+.

 

Вижте коментара на пиар-експерта за предизборната кампания и на другите партии и ролята на президента Радев:


"ГЕРБ продават "ще ви върнем миналото" (тип комунистически плакат) с акценти "отново". А неофициалният лозунг е "тинтири-минтири" – това е което казвате срещу нас. С това ГЕРБ показва, че се придържа напълно към борисовата лексика – прост съм като вас, мата хари и т.н., сиреч кампанията е пропита от борисовщина.


ДПС не подлежи на коментар, неговите кампании са за алиби, иначе гласовете си идват по етническа линия. Но накратко – ДПС е човекът в Народния театър, това е всичко което трябва да знаем за тях.


Възраждане открито ни нарича евроатлантическа метастаза и прави кампания под знака на борба за лева. Национализмът и псевдопатриотизмът са пещерата, в която се крият неудовлетворените от живота си хора

 

БСП – джендърство и не на войната, не знам защо не на земетресенията – сигурно защото не са чели Вонегът.


ИТН – има слоган от типа нещо за тоалетна хартия – важният си ти или друго подобно, но всъщност те пък се крият зад референдум за президентска власт.


Левицата и тя участва за да върже цените, но тя по същество е полезна.


Големият играч в пропагандно-рекламен тип е Радев, който под формата на висша божествена сила всъщност проповядва рашистките си възгледи, гали по главите проруските и наказва с думи проевропейските партии. В речта на Радев за 3 март прозират внушения не срещу войната, а срещу тези, които са против нея. С изтънчен социалистически замах там се говори за искрите на #войната, които могат да подпалят и нашата черга и против партиите, които искали да разоръжат българската армия.


Тази, както и други негови речи е изключителен мастърпис на прикрита пропутинска идеология, а авторът (явно много високо платен и високо интелигентен) умее да прави внушения, без да ги изказва.

 

Но така е, руската пропаганда влага огромни пари в Радев (особено в неговата антивоенна и македонска теза), които са двете главни битки на Русия за запазване на България в нейния кръг на влияние и само истински читатели като например Гого Лозанов отчитат проникването на внушения от долния в горния пласт на неговите изказвания


Затова е много по-опасен от лица като Костадинов или Корнелия, чиято кампания е напълно открито рашистка. Тук при Радев става дума за много дълбоко и фино направени внушения, които накрая ни карат да се чувстваме некомфортно. Бих дала много за да видя кой е авторът, но на този етап предполагам че е някой със солидно московско образование и навярно дълбоко законспириран в българското общество като демократ Не съм сигурна и кого има предвид, като наругава тези с издигнатите на 3 ти март чужди знамена – тези развяват знамето на Русия на Шипка или тези с украински знамена на профилите си."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3885 |03.03.2023 „Продължаваме Промяната – Демократична България“ откри предизборната кампания в Пловдив . 2| 3637 |03.03.2023 ЛЕВИЦАТА! открива предизборната си кампания пред ТЕЦ ”Марица Изток 2” . 0| 3091 |03.03.2023 Започва предизборната кампания за парламентарните избори на 2-ри април . 8| 3141 |01.03.2023 Войната в Украйна - във фокуса на предизборната кампания според анализатори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads