Реклама / Ads
16| 5091 |03.02.2015 НОВИНИ

Дянков: Добро решение е, че Цветанов и аз сме извън кабинета

.
Бившият вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков
Страната ни в момента е по-подготвена за влизане в еврозоната. На България ще й трябват между 3 и 5 години, за да изпълни изискванията. Решението ми да подам оставка беше взето заедно с Бойко Борисов няколко месеца преди февруари 2013 г. Причината беше именно водените преговори за влизането на България в чакалнята на еврозоната.
 
Това заяви в сутрешния блок на БНТ бившият вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков, който днес ще представи книгата си "Кризата в Европа. Поглед отвътре". В политиката винаги има нещо недоизказано. Тази книга има за цел да разясни някои неща, добави той.

Работата на финансовия министър е да държи хазната в добро състояние. Според мен се справихме с тази задача. Ако давахме повече на пенсионерите, щяхме да сме по-популярни, но за това трябват пари. Реших да съм по-непопулярен, но да си свърша работата като финансов министър, коментира Дянков.

Той каза, че не е получавал предложение за участие във втория кабинет на Бойко Борисов, като уточни, че още докато беше финансов министър, е говорил с премиера, че едва ли ще изкара цял мандат заради лични ангажименти.

Добро решение е, че Цветан Цветанов не е част от този Министерски съвет, както добро решение е, че и аз не съм част от този кабинет. Хора, които не се харесват достатъчно на обществото, трябва да бъдат сменяни, каза бившият финансов министър.

Основните търкания на Дянков с Цветанов били за избирането на Ваньо Танов за шеф на митниците. „Това поне една година беше ежедневен разговор дали трябва или не трябва. Сега аз го отчитам като един от големите си успехи”.

„Не смятам, че голяма реформа ще стане в този коалиционен формат”, прогнозира още Дянков. На базата на собствения си опит той посъветва, когато има намерение за промяна, да се върви с малки стъпки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4716 |18.01.2015 Дончев: Решението за БДЖ се взе бързо, без консултации . 6| 4393 |16.01.2015 Френският посланик: Решението за "Белведере" ще върне доверието в съда . 7| 4716 |14.01.2015 Руският премиер награди "Русия днес" за най-добро чуждестранно издание . 0| 4404 |07.01.2015 Оланд: Нашето най-добро оръжие е единството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads