Реклама / Ads
17| 5539 |11.07.2011 НОВИНИ

Дянков за Найденов: Повече говори, по-малко работи

.
С. Дянков
Добра оценка за всички министри в икономическия екип, с изключение на земеделския Мирослав Найденов, дава вицепремиерът.
 

Още кадрови рокади ще има по висшите етажи на властта, съобщи в интервю за “Труд” вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. За постовете си трябва да се притесняват чиновници, чиито институции са на подчинение на Дянков и в които не е имало големи промени.

Вицепремиерът дава добра оценка за всички министри в икономическия екип, с изключение на земеделския Мирослав Найденов, който “повече трябва да работи, по-малко да говори”.

Според Дянков бюджетът за сектор сигурност трябва да се намали наполовина в следващите три години, за да има за здраве, образование и култура. Като положителен пример дава министърът на отбраната Аню Ангелов. Дянков не се притеснява от конфронтация с другия вицепремиер - силовия министър Цветан Цветанов. “Имам твърдо мнение по въпроса и ще го отстоявам с всеки следващ бюджет”, отсече финансист номер 1.

"Има подобрение в НАП, отбелязахме успех в борбата с ДДС измамите
. Има две успешни дела, но това, разбира се, не е само работа на НАП, а и на прокуратурата и ДАНС. Това показва, че ако НАП работи по-устремно по темата, нещата стават по-бързо. От тази гледна точка си запазвам възможността да изчакам още месец, за да видя дали това е тенденция или просто временно намерение да се угоди на министъра. Продължавам да оценявам, междувременно направихме промени в ръководството на агенцията. Вторият човек в НАП, който дойде от териториалната дирекция във Велико Търново, работи много добре", казва Дянков и добавя, че не е категоричен, че Красимир Стефанов е “отървал кожата”. "И преди време казах, че трябват месец-два, за да се убедя, че подобрението в работата на НАП е тенденция".

"Още миналата година шефът на митниците Ваньо Танов каза: “Имаме следните проблеми в законодателството. Искам промени и ще видите резултатите.” Така че миналата година с Танов работихме много активно - променихме наредба, която не е била пипана 7 години, въведохме GPS система във всички митнически складове. С други думи още миналата година Танов ме уведоми кои са големите проблеми. Затова сега си личи как всеки месец нещата се подобряват. Докато в НАП имаше по-голяма инерция. Когато аз кажа: “Тук нещата не вървят”, те ми отговарят, че е така, защото не са ограничени плащанията в брой. Аз казвам: “Добре, ще направим нов закон и ще ги ограничим. Обаче не съм доволен от борбата с ДДС измамите.” Те ми казват, че е така, защото фирми могат да се прехвърлят на други лица много бързо. Добре, но защо не ми го казаха преди година и половина? Променихме и това. Казвам, че искам да видя много повече инициативност от НАП. Ваньо Танов влезе с голям устрем в митниците и искаше да промени нещата. В НАП оставихме предишния екип, той беше изцяло назначен при предишното правителство. Те бяха свикнали да работят по-бавно", казва още Дянков. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5386 |06.07.2011 Дянков се закани на депутатите, реже им заплатите . 52| 5762 |05.07.2011 С. Дянков: Мисля за втори мандат! . 4| 6446 |01.07.2011 С. Дянков: Знам кой депутат къде е отишъл; да си го кажат сами . 14| 6391 |30.06.2011 К. Георгиева: Идват с 10-15% повече европари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads