Реклама / Ads
13| 7519 |04.06.2021 НОВИНИ

На поредния извънреден брифинг ГЕРБ говори за така присъщатата им почтеност. Ананиев дава съвети..

.
Кирил Ананиев
Още един ден – още един извънреден брифинг на ГЕРБ. Няколко приятелски съвети и припомняне що е то „почтеност“. Отново звучи рефренът – без макроикономически дисбаланс, без свръх дефицит и винаги готови за Шенген.
 

Ананиев, който подчерта, че по време на неговото професионално обучение винаги е обръщал внимание на материала за данъчни измами и източване на ДДС, отправи няколко съвета към настоящия финансов министър Василев и своите притеснения за персонала на НАП.

 

„Всички се намираме в безпрецедентна ситуация по отношение на НАП, за първи път от 40 години откакто съм  в Министерството на финансите започва да се организира не срещу кой да е, а да срещу изпълнителния директор на НАП проверка – това е прецедент – това може да влезе в учебниците на децата. Това силно демотивира персонала на НАП, което може да доведе до спад на приходите. Обръщам се към Василев – наблюдавам, че вече 4-ти ден той не намира механизма, пътя да извърши тази проверка. Срамно е, че шефът на НАП е обвързан с тези източвания. Надявам се, че в Харвард, където той е завършил това е било засегнато и да си припомни как сe правят нещата„ – каза Ананиев

 

„Има информационна система за контрол – всички хора, за които има подозрение, че източват ДДС или други данъци са посочени там. Василев казал, че би трябвало да се извърши от прокуратурата проверката, но да се занимава с такава проверка, трябва да има установено престъпление. В тази система "Контрол" на НАП може да направи подобна проверка само няколко минути от хора, които имат достъп. Съвсем спокойно може да възложи това на заместениците на Спецов. Така че не е необходимо да се чака служебното правителство да изтече. Моят съвет е незабавно да се използва тази система“ – допълни Ананиев, а след няколко минути дори показа данъчния номер на Спецов.

 

От друга страна, Дончев призова всички други партии да бъдат почтени и прозрачни професионалнисти във всички свои действия. 

 

С менторски тон той отбеляза, че чака доказателства и адекватни документи по проблема с подслушванията и отбеляза, че казал-рекъл не е начин на представянето им.

 

За съжаление, Ананиев избегна да даде директен отговор на въпрос, касаещ трансплантациите в Лонезец, като мъгляво отбеляза за участието си в семинари на подобна тема и завърши с очакването на резултати от проверката. Разбира се, мъглата изчезна, когато се върна на добре познатия рефрен за България без макроикономически дисбаланс, без свхръх дефицит и винаги готова за Шенген.

 

Последният въпрос към Дончев за злоупотребите в публичните институции от гербовото време, беше успешно затворен в папката, докато двамата се оттегляха от поредния извънреден, но едва ли последен брифинг на ГЕРБ.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4581 |26.05.2021 Минеков пита СЕМ за прекъснатите програми по трите водещи телевизии заради брифинг на ГЕРБ . 1| 3053 |18.05.2021 БСП-София: Поредният провал с приема в детски заведения е запазена марка на ГЕРБ . 57| 9702 |03.05.2021 ГЕРБ откачиха: С 2-ри брифинг за деня отговорят на ”Бойко е лъжец” и за ”президентския” ЦИК . 50| 15700 |03.05.2021 Плъховете плуват към потъващия кораб на извънреден брифинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads