Реклама / Ads
22| 5857 |25.09.2021 НОВИНИ

Василев заговори за Спецов. Щял да съди и Тошко Йорданов

.
Асен Василев Източник: БГНЕС
Иск срещу Тошко Йорданов от “Има такъв народ” е завел бившия финансов министър Асен Василев. Причината - обвиненията за кражба на интелектуална собственост. Искът е заведен в Софийския градски съд, а новината обяви самият Василев в ефира на Нова телевизия. Тъкмо там бившият финансов министър коментира и една тема, която по-скоро се избягва - казусът с шефа на НАП Румен Спецов.
 

Темата “Спецов” е един от подводните камъни около Петков и Василев. Шефът на НАП е обвинен, че е продал фирмата си със задължения, а множество въпроси валят от ГЕРБ и стават повод за атаки. В същото време отговорите са лаконични. Василев обаче посочи пред Нова телевизия, че Спецов е продал фирмата си без задължения и биха го приели в “Продължаваме промяната” “с удоволствие”. Хора, продали фирмите си със задължения на малоимотни лица, не са кандидатствали при него и Петков обясни още бившият финансов министър от служебния кабинет.

 

На въпрос дали след като двамата бивши министри са поставили условие хората в "Продължаваме промяната" да са били само от една партия, а лидерът на Волт Настимир Ананиев не отговаря на това условие, има колизия, Василев отговори:

"Условието е поставено за депутатите, които ще са от Продължаваме промяната. Лидерите на партиите могат да правят предложения. Ние с Кирил Петков одобряваме всички листи, така че колизия няма". 

 

Бъдещите коалиционни партньори на политическия проект на “дуото от Харвард” са “Демократична България” и “Изправи се.БГ! Ние идваме!”. БСП остават извън разговорите, защото според Василев не са подкрепили съдебната реформа, въпреки няколкото възможности. Изрази надежда обаче това да се случи в следващото Народно събрание. С “Има такъв народ” пък трябва да се “надмогнат междуличностните различия”, обясни още Василев. Той отново повтори, че ГЕРБ и ДПС са неприемливи партньори. С Движението основният проблем е Делян Пеевски. 

 

“Ние вярваме на американското правителство и Джой Байдън, че Пеевски е участвал в корупционни схеми. ДПС не вярват на тази преценка и твърдо застават зад него. Докато това не се изчисти – няма как да имаме тема на разговор. Основното нещо, което ние искаме е да се спрат течовете и данъците да бъдат събрани. Това няма как да стане, ако няма работеща съдебна система и прокуратура”, каза Василев.

 

С ГЕРБ може да се говори ако приемат предложението за съдебната реформа. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3813 |25.09.2021 Христо Иванов: Продължаваме преговорите с Петков и Василев след изборите . 8| 3151 |24.09.2021 Настимир Ананиев: Петков и Василев показаха нов вид лидерство в политиката . 5| 3707 |24.09.2021 Гарнизов: Дуото Петков-Василев бе благословено с трибуна и видимост от Радев . 19| 34295 |24.09.2021 Проф. Дичев: Петков и Василев няма да спасят България, но могат друго

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads