Реклама / Ads
0| 2890 |20.07.2022 НОВИНИ

Асен Василев остава евентуалната номинация за премиер на „Продължаваме Промяната“

.
Асен Василев Източник: БГНЕС
Към момента Асен Василев остава евентуалната номинация за премиер на „Продължаваме Промяната“ в кабинет, излъчен с третия мандат, който попадна в ръцете на БСП. Това стана ясно от думите на двама депутати от ПП тази сутрин пред БНТ и bTV – Росен Костурков и Радослав Рибарски. Костурков не изключи обаче промяна в позицията.
 

Днес БСП сядат на масата за преговори с „Има такъв народ“, въпреки обтегнатите отношения, които продължават да са проблем. Костурков отново разви тезата, че в ПП разчитат на съвестта на отделни депутати. Той бе категоричен – Гроздан Караджов да е регионален министър в нов кабинет. Що се отнася до червените линии с БСП, включително темата с доставките на газ от „Газпром“, Костурков заяви, че темата така или иначе е на дневен ред, защото има действащ договор и с него трябва да се вземе решение какво ще се прави.

 

Припомняме, че излизането от изпълнителната власт на Кирил Петков бе условие, поставено от лидерът на левицата Корнелия Нинова, а излизането от изпълнителната власт и на Петков, и на Василев бе настояване, поставено от „Има такъв народ“ за евентуална подкрепа на кабинет в рамките на настоящото Народно събрание.

 

Дали партията на Слави Трифонов е преразгледала позициите си обаче все още остава неясно, въпреки че депутатите от „Има такъв народ“ започнаха да дават заден по някои от ключовите теми. Например, вчера Любомир Каримански даде знак, че ИТН е смекчила позициите си по темата за подкрепата на проекта за нов закон за КПКОНПИ. Приемането на новото законодателство и назначаването на Бойко Рашков начело на антикорупционната комисия се поставя от „Продължаваме промяната“ като условие за участие в правителство в този парламент.

 

За кандидат-премиери се спрягаха имената и на бившия председател на Народното събрание Никола Минчев, както и на министъра на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2920 |20.07.2022 Радостин Василев иска избори, за да се прочисти парламентът от вредните субекти . 0| 2836 |20.07.2022 Въпросите за износа на украинското зърно през Черно море остават . 0| 3700 |19.07.2022 Комисията за ”Джемкорп” вика в петък Кирил Петков и Асен Василев . 0| 3194 |19.07.2022 Балабанов от ИТН: Не е моментът за избори, но не искаме кабинет с Петков и Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads