Реклама / Ads
0| 7576 |12.06.2022 НОВИНИ

Асен Василев с отговор към Трифонов: ”Има такъв народ” хвърли държавата под автобуса

.
Асен Василев
Не очаквах ИТН да хвърли държавата под автобуса. В момента имаме актуализация на бюджета, мерките за хората и бизнеса, законът за КПКОНПИ и има и 22 закона, които трябва да бъдат приети, за да дойдат средствата от Плана за развитие и устойчивост. Това каза вицепремиерът Асен Василев.
 

"В коалиционното споразумение пише, че един законопроект винаги трябва да се обсъди преди да бъде приет. А контактите ми със Слави Трифонов са несъществуващи в момента. Те прекъснаха седмица преди да кандидатират Каримански втори път за БНБ", каза още Василев пред bTV.


"Дали трябва да управляваме ние трябва да го кажат българите, а не Слави Трифонов. Точно от него да дойде дефиницията, че сме некомуникативни. Как така нямаме проблем с ДБ, с БСП. Ние не сме се свързвали със Слави Трифонов, но когато тезата им е давата 4 млрд. лева за МРРБ, иначе няма да има правителство, този разговор спира", коментира още той.


"Три от партиите се обявиха против кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ, а четвъртата партия го кандидатира отново. Предвид информацията, която излезе в публичното пространство", относно БНБ.

 

Сега трябва да се приемат актуализацията на бюджета, 22 закона и други важни решения", допълни той.


По думите на Асен Василев проблемът с ИТН идвал от политическото ръководство. „В законодателната дейност почти всичко ставаше много трудно и доколкото знам и колегите в парламента имаха доста проблеми“, посочи Асен Василев.


По отношение на актуализацията на Василев изрази своя оптимизъм, че тя ще мине през парламента.


За кандидатурата на Бойко Рашков като шеф на КОНПИ Василев заяви, че БСП и ДБ подкрепят вътрешния министър за шеф на антикорупционния орган.


"Докато РСМ не изпълни всички условия, поставени от българския парламент, България няма да вдигне ветото. Каквото и да се случи, няма да отстъпим на нито един милиметър", каза по тази тема Василев.


"Не се плашим от нови избори. Гражданите могат да преценят кой да ги управлява," каза още той.


"Не са водени разговори с министри в оставка от ИТН за запазване на постовете им в правителството. Аз лично бих работел с министъра на енергетиката Александър Николов", каза още вицепремиерът.


На въпрос дали има кандидати, които да заемат овакантените четирите министерски кресла, Василев отговори отрицателно.

 

„Това, което ние предлагаме като идеи за подкрепа на правителството, са две много прости неща. България да стане абсолютно пълноправен член на Европа и борбата срещу корупцията да бъде доведена до край“, обясни вицепремиерът.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5969 |11.06.2022 Кремъл заплаши НАТО с отговор за натрупването на сили в Полша . 0| 12818 |11.06.2022 Дъно в сервилността: Велева иска всички избиратели на ПП и ИТН да поемат отговорност . 0| 4095 |10.06.2022 Доц. Киселова: Част от поведението на ИТН е безотговорно . 0| 3108 |10.06.2022 Радостин Василев подаде оставка, не е говорил с премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads