Реклама / Ads
10| 3640 |03.12.2021 НОВИНИ

Асен Василев: Силно се надяваме, че ще успеем да направим правителство

.
Асен Василев
Силно се надяваме, че ще успеем да направим правителство. Нямаме право на трета грешка тази година. Това заяви в студиото на ”Панорама” съпредседателят на ”Продължаваме промяната” Асен Василев.
 

Изборът на Никола Минчев за председател на Народното събрание Асен Василев мотивира така:

"Идва ново поколение в политиката, което няма багаж на част от нещата, които са се случили във времето и е градивно. Иска наистина да тръгнат нещата по нов начин. Да се работи заедно, да си изчистим и подредим държавата, така че тя да стане страна, в която не само това поколение ще работи, но и техните приятели ще искат да се върнат", каза Асен Василев и поясни, че това предложението не е било решение в последния момент.
На въпроса дали ще бъде финансов министър в новия кабинет, Василев лаконично отговори, че "в момента текат дискусии за състава на Министерския съвет".

 

Отговор не получиха и въпросите дали Кирил Петков ще бъде новият министър-председател, както и дали Корнелия Нинова ще бъде част от изпълнителната власт. Василев поясни, че трябва да се изчака "финалното разбирателство между партиите".

"Нищо не е ясно, докато партиите не си стиснем ръцете, че това е споразумението", допълни Василев.


Асен Василев открои и основните задачи, които се изправят пред новото правителство:

да се спрат течовете и корупцията, на която сме свидетели;

да се овладеят кризите, които в момента имаме - енергийна, здравна, политическа криза, която подпокаба доверието в икономиката;

да се вдигнат доходите, за да тръгне икономическият растеж.
За ролята на президента Румен Радев в следващия кабинет, Василев посочи, че "ролята му е много добре описана в Конституцията".

 

По отношение на политическия скандал от последните дни, свързан с освобождаването на изпълнителния директор на ДКК, Василев каза, че не следи казуса. Допълни, че има органи, които разследват и ако е нарушен законът, ще се вземат съответните мерки.

По отношение на планирания от служебното правителство таван за нов дълг догодина от 12 млрд. лева, съпредседателят на "Продължаваме промяната", определи като "нереалистино и не е необходимо".

 

Колкото до ниското ниво на ваксинация в страната, Василев поясни, че трайното решение ще бъде разяснителна кампаняи, която да помогне на хората доброволно да се ваксинират.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2885 |03.12.2021 Асен Василев: Пари до приемането на новия бюджет има . 7| 3135 |02.12.2021 Няма да вдигаме данъците, но ще ги събираме. Без изключения, припомни Асен Василев . 7| 2960 |01.12.2021 Диян Стаматов: Намираме се в ужасен образователен локдаун . 4| 5266 |30.11.2021 Германски експерт: „Омикрон“ може да се окаже прекрасен коледен подарък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads