Реклама / Ads
0| 2845 |26.07.2022 НОВИНИ

Кабинет с гласове от ИТН би бил фантастика. Радостин Василев зове за избори

.
Радостин Василев Източник: стопкадър, Нова телевизия
Да се намерят още няколко гласа подкрепа за кабинет от редиците на „Има такъв народ“ е в сферата на фантастиката. Това коментира пред Нова телевизия спортният министър в оставка и един от напусналите партията на Слави Трифонов Радостин Василев.
 

„Още в началото ви гостувах и ви казах, че съм песимист по отношение на търсенето на хора да подкрепят кабинет. Вече повече от 1 месец мина откакто г-н Трифонов изтегли министрите и напусна коалицията. Достатъчно време имаше разумните хора да се дистанцират и да вземат други решения в името на България. Вече започват насила да стават нещата. За мен е наложително да се отива на избори“, каза той.

 

„Вече не е по-добре да остане това правителство. А и след последното действие на г-н Трифонов да прекрати преговорите. Тези хора в ИТН живеят един месец в много обострена среда, не бих очаквал подкрепа от тях“, заяви Василев.

 

Според него БСП ще си направят план как да се действа до края на седмицата.

 

„Ако няма сериозен шанс за съставяне на кабинет, по-склонен съм да мисля, че те не биха предложили и кандидат за министър-председател. Те бяха много активни и имаха желание да съединят несъвместимото в този парламент. Един ден преди това да се случи предупредихме, че ИТН са непредвидим партньор“, добави спортният министър в оставка.

 

„Много внимателно слушах записа от заседанието на „Демократична България“ и там няма смущаващи неща. По-скоро ИТН са влезли в тези преговори за правителство и са изчаквали да намерят повод, за да кажат „не“. Целта им е възстановяване на ГЕРБ и ДПС на власт“, твърди той.

 

Според него претенциите за КПКОНПИ също не са основателни, „защото там няма разногласия по отношение духа на закона, а имаше нужда от някои козметични промени, които за дни можеха да се поправят“.

 

„А името на Бойко Рашков отново беше предизвикателство за ИТН, защото ние знаем, че по отношение на него има някакво  вътрешно притеснение от него, което е неоправдано. Ръководството на ИТН се притеснява от Рашков. Нямам представа каква е причината“, посочи Радостин Василев и определи Бойко Рашков е много важен за ПП, но не знае защо е така.

 

Спортният министър в оставка обясни още, че по време на преговорите персоналният състав на Министерския съвет не е коментиран, нито името на Асен Василев. Говорено е само за програми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9451 |25.07.2022 Президентът Радев вече е разпратил ”повиквателните” за служебния кабинет . 0| 3478 |23.07.2022 Венко Сабрутев: Записът не пречи да се състави кабинет . 0| 2951 |23.07.2022 Ивайло Мирчев: ДБ не е провалила преговорите за нов кабинет . 0| 3244 |22.07.2022 ”Демократична България”: Не сме решили дали ще участваме с министри в кабинета, за експертно правителство сме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads