Реклама / Ads
6| 3916 |25.09.2021 НОВИНИ

С още малки партии преговарят от “Продължаваме промяната”. Листите - ясни до дни

.
Източник: БГНЕС
С още няколко малки партии преговарят от “Продължаваме промяната”, но те няма да бъдат обявени, докато разговорите не приключат. До края на следващата седмица ще станат ясни и водачите на листите на новия политически проект. По думите на Петков всички ще са хора, успели извън политиката, които “носят чувство за почтеност”.
 

С още малки партии преговарят от “Продължаваме промяната”. Листите - ясни до дни

Това заявиха пред журналисти Кирил Петков и Асен Василев по време на посещение в Хасково

 

Петков още веднъж посочи, че преговори за следизборна коалиция се водят с формацията на Мая Манолова и с “Демократична България”. Бившият икономически министър заяви, че се надява заедно да получат мнозинство от 121 депутати в следващото Народно събрание. 

 

“С ДПС имаме едно основно различие и то се отнася до господин Пеевски. Докато ДПС твърдят, че господин Пеевски е невинен и всичко, което е прокарал в политиката, е нормално, няма да работим с тях. Това не е разделителна линия. Ако искаме да спрем кражбите, това значи, че трябва да имаме съд и прокуратура. Знаете колко сигнали са подадени за шкафчета, чекмеджета и всичко останало. Нещо да се е случило? Това не е червена линия към партии, това е червена линия към поведение”, категоричен бе Асен Василев.

 

Бившият икономически министър от първия служебен кабинет на Стефан Янев пък информира, че за последната седмица в прокуратурата е входирана цяла папка, в която е посочено, че 10 язовири са без строителни разрешения. 

 

“Корупцията, за която говорим, не е функция на пари. Тя е функция на безопасност. Представете си, както си говорим в момента има 10 водоема с язовирни стени, които нямат строителни разрешения. Не сме чули никакъв сигнал от прокуратурата. Това е строителна измама, където са похарчени в пъти повече пари. Има населени места, които се намират до тези водоеми. Корупцията не е само парична. Говорим за качество на живот, риск за българските граждани”, посочи още Петков.

 

По въпроса с гражданството на бившия икономически министър Петков посочи категорично - на 21 април е предал всички изискуеми от канадските органи документи, за да се откаже от канадското си гражданство. Петков посочи, че се очаква Конституционния съд да се произнесе по въпроса. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3155 |22.09.2021 Илияна Йотова очаква по-добър диалог между партиите след изборите . 0| 3053 |21.09.2021 Начало на регистрацията на партиите и коалициите в ЦИК . 31| 5416 |20.09.2021 ”Politico” видя спад в доверието към протестните партии. От кого ще ”глътне” проектът на дуото от ”Харвард”? . 6| 3729 |19.09.2021 Янаки Стоилов: Антисистемните партии способстваха за закрепване на статуквото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads