Реклама / Ads
0| 3430 |08.06.2022 НОВИНИ

Петков: Готови сме за правителство на малцинството. Василев: Слагаме край на кражбите. Лорер: Ще има управление след днес

.
Кирил Петков, Асен Василев Източник: БГНЕС
Готови сме за правителство на малцинството. Няма да харчим пари без надзор”. Тоза заяви премиерът Кирил Петков на пресконференция на „Продължаваме Промяната”. Тя се провежда минути след като Слави Трифонов обяви, че ИТН напуска коалицията.
 

"Министър Караджов от ИТН поиска увеличаване на бюджета с 3 милиарда и 600 милиона допълнително да бъдат платени на тези фирми, които в последните месеци бяха разследвани от министър Рашков. Когато казахме, че този бюджет е за да намалим цените на бензина и дизела, те казаха, че няма да се съгласят, ако не отидат тези пари за тези компании. Днес им казахме в МС, че това няма да стане”, каза Петков. 

 

„Знаете, че тази коалиция беше трудно сформирана от партии, които са много различни по своята същност – и като разбиране за икономика, и за социална политика и за интеграция на България на международната схема. Имаше едно общо разбиране – че ще се сложи край на кражбите и парите на българите ще бъдат разходвани прозрачно и целесъобразно. Нашата червена линия е да не допуснем кражби“, заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев на извънредна пресконференция на „Продължаваме промяната“.

 

 „Днес сме тук точно заради тази червена линия. Може да имаме различия какво е най-добре да се направи, как най-добре да се подпомогнат гражданите и фирмите, но не можем да имаме различия по това, че не трябва да се допускат кражби и да се упражнява ефективен контрол върху всеки лев държавна пара“, допълни той.

 

„Ще има управление след днес. Сега ще направи изявление, с което ще споделим позицията на ПП. Управление на страната има, актуализацията на бюджета ще мине изцяло или поне в голямата му част. Няма нужда от запълване на квотите. Все още дискутираме с „Има такъв народ”. Ако техните министри не искат да присъстват, предстои да разговаряме как това ще бъде запълнено". Това заяви Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната". И допълни „не бяхме подготвени за напускане на министри в толкова важен момент за България”.

 

Според него „диалогът в коалицията не е бил лош”. „Отворени сме за всичко, което има смисъл за България. ИТН трябва да бъде част от тази коалиция и да работим заедно за спиране на корупцията и обновяване на бюджета, така че икономиката да работи във време на война”, каза още Лорер.

 

„Тази коалиция беше трудно сформирана от партии, които са много различни по своята същност - и като разбиране за икономика, и като разбиране за социална политика, и като разбиране за най-добрия начин за това България да се интегрира на международната сцена”, каза вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

 

„Някои от вас в различни интервюта са ме питали къде е червената линия на „Продължаваме Промяната” и ние ясно сме заявявали, че тя е да не допуснем кражби. Днес сме тук точно заради тази червена линия”, каза още Василев.

 

„Може да имаме различия какво е най-добре да се направи или как е най-добре да се подпомогнат фирмите и гражданите и за това как е най-целесъобразно да се разходвa ресурсът, но не може да имаме различия по това, че не трябва да се допускат кражби и по това, че трябва да се упражнява ефективен контрол за всеки лев държавна пара”, заяви Асен Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 17278 |08.06.2022 Доц. Петър Чолаков пред Фрог: Правителството е пред смъртна опасност. ИТН губят електорат и избраха да разтурят седянката . 0| 3170 |08.06.2022 Ако правителството се огъне за РСМ, ще има невиждани протести, предупреди проф. Овчаров . 0| 3327 |07.06.2022 Петков: България няма да е тази, която нелегално да пуска нечии външни министри . 0| 3061 |07.06.2022 Русия: Мариупол и Бердянск са готови да изнасят зърно. Киев да разминира водите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads