Реклама / Ads
51| 4846 |16.05.2010 НОВИНИ

С. Дянков: Първанов да си гледа историята на БКП, ние вършим нашата работа

.
Симеон Дянков отвръща на удара Източник: БНТ1
Близо два месеца, след като Първанов порица Симеон Дянков в президентството, днес вицепремиерът отвърна на удара: "Кой за каквото е учил с това да се занимава! Аз имам докторат по икономика в един от най-добрите университети в света. А Първанов какво е учил? История на комунизма. Да се занимава с това."
 

Вицепремиерът отговори на президентските нападки от вчера на футболна среща, в Борисовата градина, в която дори вкара гол. Мачът беше част от тазгодишната инициатива "месец на спорта", в която участие взеха представители на общината, парламента, министерския съвет и журналистическата гилдия.

Припомняме ви, че държавният глава разкритикува в Шумен вчера политиката на правителството, при която съкращават хора "на калпак". Вицепремиерът Дянков обаче припомни, че има докторат по икономика в един от най-добрите университети в света. "А Първанов какво е учил? История на комунизма. Да се занимава с това", отсече финансовият министър пред БНТ.
По думите му правителството прави всичко, което е нужно за България и икономиката вече излиза от кризата. Според него на страната ни са нужни още 2-3 месеца, за да има повече приходи в бюджета.

Дянков потвърди, че кабинетът ще намали фискалния резерв, за да пълни бюджетния дефицит. Това е най-умният начин, защото е безплатен.", обясни финансистът. "Бели пари за черни дни", припомни вицепремиерът, подчертавайки, че резервът е точно за това - за да се събира в добри времена и да се харчи в лоши. "Времената сега са лоши. Всяка друга алтернатива означава допълнителни пари да се харчат от България за чужди банки. Това в момента не е разумно", добави Симеон Дянков.

"В отбраната няма да се реже, защото няма какво. В министерството на околната среда - също, благодарение на лошата работа на Джевдет Чакъров. В социалното министерство също няма да се съкращават 20%, за да се опазят социално слабите и четвъртото е МВР", изброи Дянков. С 20% обаче твърдо щели да бъдат орязани разходите на всички общини. "Ние ще им съкратим 20%, а те да предложат допълнителни мерки, от къде те могат да компенсират евентуално", каза в заключение на стадиона Симеон Дянков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5288 |15.05.2010 Първанов праща на съд намаления състав на СЕМ? . 5| 4651 |14.05.2010 След Първанов и БСП праща НПК в съда . 0| 4549 |13.05.2010 Отхвърлиха още едно вето на Първанов . 50| 6404 |13.05.2010 С. Дянков: 8 000 учени - никакъв продукт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads