Реклама / Ads
22| 4709 |22.04.2021 НОВИНИ

Дилов: Очаквам да се случи нещо тъпо, но политиците ме изненадват с нещо още по-тъпо

.
В момента сме в една много шизофренна ситуация, от която хората не печелят. Чакат резултати, действия, чакат сезон. Има милион въпроси, на които трябва да отговори действащо правителство. Очаквам нещо тъпо да се случи, но българският политически елит винаги ме е изненадвал и е правил нещо още по-тъпо. Ако Трифонов не е осъзнал факта, че ще изглежда леко страхливо, ако при 160 депутати не направи кабинет...
 

Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и предложението за министър на туризма в проектокабинета "Митов" Любен Дилов - син.

 

Името му бе една от изненадващите кандидатури предложеното от Борисовата партия правителство. Причината - Дилов няма опит в туристическия бранш. Не се изключва той, както и много от имената в проектокабинета, да са опит за удар по Слави Трифонов и "Демократична България" на Христо Иванов. Освен Любен Дилов - син, Калин Вельов също е предложен за министър. Двамата дълги години са работили с Трифонов. Премиерската кандидатура пък в лицето на Даниел Митов е опит да се "чукнат" десните. Митов е бил част от Реформаторския блок и се възприема като десен човек.

 

Дилов обаче не каза нещо кой знае колко ново. От дни по медиите се тиражират най-новите опорки на ГЕРБ. Дилов заяви - отказът на "Има такъв народ" бил очакван, но Биросовата партия се надявала все пак да има проява на разум.

 

"Надявах се да чуят какво сериозно имаме да им кажем - важно е да има кабинет. Може да не е нашият. При положение, че имаш 160 депутати, готови да подкрепят какъвто и да е кабинет, не е редно. Щяхме да им обясним каква е ситуацията, която налага да има кабинет, защото е тежка. Ако не се свършат неща следавщите 2 месеца, наистина ще е тежко", посочи Дилов.

 

Той не искал да плаши хората излишно, но изброи, че трябва работещо правителство да вземе решения сред които актуализация на бюджета, която може би щяла да се наложи. ФрогНюз припомня, че при излушването си в парламента финансовият министър в оставка Кирил Ананиев посочи, че бюджетът е на дефицит, но актуализация сегашното правителство няма да поиска. Според казаното от бюджетаря на ГЕРБ към края на април бюджетът щял да е “близо до балансиран”.

 

"Някои плащания директни към гражданите не могат да бъдат направени без редовен кабинет - добавките на пенсионерите, медицинските работници...", обясни Дилов.

Своята компетентност за предложения му пост Дилов коментира лаконично. Срещал се с доста представители на гилдиите и имал наблюдения. Но похвали Калин Вельов, който "последните две години като поп Матей обиколил цяла Блгария, срешнал се с всяка библиотекарка, записал порблемите и обмислил как да ги реши".

 

Дилов посочи, че не се опитват да се свържат с Трифонов като лидер на "Има такъв народ" встрани от "прожекторите". Кяло да се приеме като нещо лошо. Но заяви:

 

"В момента В момента вървят невероятни игри по кьошетата на парламента. Всеки със всеки ходи почти. Но и срещу това нямаме нищо против, стига да излезе някой утре като върнем мандата и да каже какви са му намеренията. Да не се крият и да не се страхуват. “Или кръст на гърди или гарван на едно трибуквие” е любим цитат на Слави", коментира още Дилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 15017 |22.04.2021 Румяна Ченалова: Съдбата на Пеевски няма да е никак добра и той знае какво ще му се случи . 1| 3267 |16.04.2021 Христо Проданов: За да се случи нещо положително за България, първото условие е ГЕРБ да не са във властта . 5| 4691 |14.04.2021 Маестро Камджалов: Народът го сърби за промяна, която да се случи по ударен начин . 15| 4089 |06.04.2021 Калоян Методиев: Големият губещ е Борисов. Не очаквам да се задържи над водата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads