Реклама / Ads
7| 21838 |25.07.2021 НОВИНИ

Димитър Аврамов: Слави Трифонов пусна късите фарове на политическата кола

.
Димитър Аврамов Източник: стопкадър, bTV
Слави Трифонов пусна къси фарове или по-скоро за мъгла на политическата кола. Премигват, но има положително развитие от „Има такъв народ“. Много е важно да се отърват от няколко заблуди. Първо – „коалиция“ в политиката е добра дума. Второ – „приоритети“ е добра дума и трето съставянето на нещо общо, а не непременно само наше, е добра дума. Четвърто – не можеш да очакваш подкрепа от хората, ако не кажеш: „Искаме да дадете ваши министри“. Когато някой застане с лицето си, той носи политическа отговорност.
 

Това коментира пред bTV политологът Димитър Аврамов.

 

„Когато влизаш от една сфера на дейност, в която си много успешен – шоубизнеса, в друга сфера на дейност – политиката, трябва да си много сериозен. Трябва да ти е ясно, че няма да си успешен, ако не използваш друг инструментариум и голям екип хора“, добави той.

 

Според социолога Кольо Колев формулата „подкрепа не на коалиции, а на политики“ няма да е успешна, ако остане само на това ниво. Той обаче се надява, че зад общите фрази се водят достатъчно преговори за реално коалиционно управление. Колев се съгласи с Аврамов и повтори, че „коалиция“ не е мръсна дума. В противен случай той подозира краткотрайно правителство.

 

„Какво значи, че носиш цялата отговорност с 65 депутати?“, попита Кольо Колев. Според него единствената разумна кръвна група е тази на здравия разум. „Има проблеми, които трябва да се решават не с ляв чук или с дясна тесла. Те трябва да се решават умно и консенсусно“, категоричен бе Колев.

 

Според него определено ще има правителство. „Ясно се вижда, че ИТН напуснаха безумната си позиция на самодостатъчност“, отчете той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7102 |23.07.2021 Кольо Колев: Може да има шамари и за новия кабинет на Слави, ако няма широка партийна подкрепа . 7| 4308 |23.07.2021 Слави Василев: Идеите на „Демократична България“ са по-напреднали от тези на ДПС . 8| 4033 |20.07.2021 Димитър Ганев: ГЕРБ няма как да управляват, дори да влязат в по-добра форма . 33| 10054 |18.07.2021 Проф. Ивайло Дичев: Избирателите на Слави искат погром, а не правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads