Реклама / Ads
7| 8226 |12.02.2019 НОВИНИ

Д. Байрактаров за Фрог: Каракачанов извършва заговор срещу българите

.
Димитър Байрактаров
Вицепремиерът Красимир Каракачанов не цели да извърши интеграция по отношение на ромите, а точно обратното – цели политическа манипулация, едно сериозно нагнетяване на етническо напрежение с цел извличане на изборни политически дивиденти. Това заяви пред Фрогнюз Димитър Байрактаров, народен представител в 43-то НС от групата на „Патриотичен фронт”.
 

Каракачанов предлага социалните помощи за деца да бъдат получавани срещу полагане на труд. Това е пълна некомпетентност от страна на вицепримиера, тъй като никой не може да бъде каран да извършва принудителен труд по Конституция и по редица международни актове, а да не говорим да принудиш дете да полага труд, за да получи помощта, полагаща му се по право. Каракачанов с това си действие нарушава Конвенцията за защита на правата на детето и Конституцията.

 

В България съгласно Закона за семейните помощи за деца над 800 000 подрастващи получават такива. От тях 80 000 са ромчета. Носител на тези права не е родителят, не е бабата, не е дядото, а самото дете. Съгласно Конституцията държавата е длъжна да се грижи за всяко дете.

 

Каракачанов нагло излъга обществото, че „400 000 цигани са трайно безработни”. По официални данни на Националния статистически институт броят на безработните към септември 2018 г. е 204 хил. души. От тях 11,1 са роми, което не прави 400 000 роми, а 22 000.

 

Каракачанов се изказва неподготвен и по проблема за раждането на деца от деца. Той твърди, че няма подведено нито едно лице под отговорност за това. Трябва обаче да знае, че до 14-годишна възраст децата не са дееспособни и не можеш да ги подведеш под наказателна отговорност.

 

2015 г. приехме много сериозни мерки и спряхме изплащането на социалните помощи в пари. Днес те се изплащат под формата на услуги и натура. Защо Каракачанов досега не е приложил всички тези законодателни мерки? Лично по мое настояване въведохме чл. 1А в Закона за семейните помощи за деца и цялата политика по осъществяване на семейните помощи се извършва от МС, чийто член е и Каракачанов.  Мога да заключа, че той не цели да извършва интеграция по отношение на ромите, а точно обратното – цели политическа манипулация, едно сериозно нагнетяване на етническо напрежение с цел извличане на изборни политически дивиденти.

 

Каракачанов обикаля медиите, като срещу него не стои грамотен и компетентен опонент, който да му затвори устата с факти, документи и доказателства. Смея да твърдя, че една голяма част от медиите стават съучастници в този грозен политически заговор.

 

Заговор е случаят „Войводиниво”. Какво се направи там? Вдигна се патърдия, че ромите са регистрирани по много на един адрес. Именно ВМРО са създатели на регистрации на стотици хора на един адрес. Централата на ВМРО на ул. „Пиротска” №5 би следвало да бъде най-голямата жилищна сграда на Балканския полуостров, тъй като на този адрес са регистрирани хиляди. Питах лично Каракачанов защо е нарушил закона. Той ми отговори: „Къде да ги регистрирам?” Подобен е случаят в село Бело поле, тъй като в местния трафопост на ул. „Струма” №2 са регистрирани няколко хиляди българи.

 

Да се върнем към Войводиново. След като събориха няколко бараки там, ромите бяха най-демонстративно преместени и получиха безплатно ключовете на 50 нови тристайни и четиристайни апартамента в Пловдив. Това, ако не е заговор с ромските барони, какво е тогава?!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4174 |12.02.2019 Каракачанов минава в опозиция, ако ГЕРБ не подкрепят концепцията за циганите . 4| 4391 |12.02.2019 Доц. Михаил Иванов: Концепцията на Каракачанов за ромите е курсова работа за тройка . 12| 11733 |11.02.2019 Владо Береану за Фрог: Един човек се опитва да убие Гебрев заради бизнеса му . 9| 5127 |09.02.2019 Ромски комисар: Концепцията на Каракачанов ”ще запали огъня” в държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads