Реклама / Ads
1| 2286 |09.06.2024 НОВИНИ

Димитър Ганев: Активността на тези избори ще бъде най-ниската от началото на промените

.
Източник: скрийншот
„Не мисля, че зрителите виждат изненада. Това съвпада с предварителните прогнози, които дадохме в седмиците преди вота. Друго прави впечатление – на тези избори има една много голяма червена лампа, която свети за цялата политическа класа, за всички партии, това го виждаме съвършено ясно в избирателната активност. С категоричност можем да твърдим, че активността на тези избори ще бъде най-ниската от началото на промените”, заяви политологът Димитър Ганев.
 

„Има нещо обезпокояващо, но не го свързвам с това, че са шести избори. Това е първият случай на избори, на които България не обсъди въпроси, които реално ни вълнуват – инфлация, корупция, детска болница и т.н.”, посочи социологът Андрей Райчев.

 

„Когато имаме толкова често избори, има девалвация на изборен процес, включително на дебатите. Сливането на европейските с националните избори, наистина неутрализира част от тези теми. Европейската тематика въобще не се чу, но не можем да виним никого”, политологът Светослав Малинов.

 

„Ако има правителство, то ще бъде коалиционно, вероятно първите, вторите и третите, макар да има интрига ще бъдат същите физиономии, които познаваме. Едва ли човек може да прогнозира стабилна власт и правителство”, обяви политологът Слави Василев.







„Ние отиваме на избори, на които гласуването е задължително. Вероятно една от партиите, която ще ги спечели, сложи задължителното гласуване. В същото време всички надуваме един балон – говорим за избирателна активност, която трябва да е 100%. Това е един от абсурдите”, каза политологът Димитър Аврамов.

 

„Всички тук говорим за една и съща червена лампа, поради това, че има много ниска избирателна активност. Всички много се притесняваме от това. Според мен толкова ниската активност, граничеща с критична точка, се дължи на една европейзация на българина”, посочи политологът Кристиян Шкварек.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3286 |09.06.2024 50-ото Народно събрание: Коя партия колко депутати ще има? . 8| 3215 |09.06.2024 Коя е малката партия, която изненада на днешните избори? . 7| 3137 |09.06.2024 Първи данни за новите евродепутати и европартии: Волгин вътре, Радан Кънев - не се знае . 7| 2722 |09.06.2024 Резултатите от екзитпола: ГЕРБ печелят изборите за Народно събрание, битка за второто място

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads