Реклама / Ads
1| 2200 |08.08.2024 НОВИНИ

Петър Чолаков: Надали с тази ценностна система сред българските избиратели ще дойде така чаканият месия

.
Политологът доц. Петър Чолаков Източник: Стопкадър: БНТ
Съмнявам се, че с тази ценностна система сред българските избиратели може да се произведе някакво по-различно политическо лидерство, което да ни донесе така чаканият месия. Това мнение изрази в ефира на БНТ политологът доц. Петър Чолаков.
 

По думите му политическия елит в страната е отражение на гражданското ни общество.

 

"За жалост, най-вулгарното добива най-много кликове. На нас ни харесва да виждаме простака, защото това ни кара да се чувстваме добре", обясни специалистът.





Според него предизборната кампания със сигурност няма да бъде цветя и рози, а крайният резултат след изборите ще остане същият.

 

Политологът все пак отчете, че тази „дълбока профанизация“ не е феномен само в българското общество, а се наблюдава и в световен мащаб, в т.ч. и в САЩ.

 

На свой ред журналистката Ружа Райчева подкрепи казаното от доц. Чолаков и също потвърди тезата, че евтиното и скандалът се продават повече, отколкото смислените статии и журналистически анализи, които просто не се четат и не будят интерес.

 

"Проблемът е и лидерски, не смятам, че хората са по-прости. По-простите обичат да говорят по-силно. Тук има лидерска криза – в ДПС, в БСП и дори в ПП-ДБ след напускането на Христо Иванов. Трябва да се възстанови връзката между това какво искат хората и какво говорят политиците", посочи Райчева.





Пиар експертът Диана Дамянова пък изрази мнение, че политическата класа у нас е „боклук“, защото гражданското общество не я контролира.

 

„Категоричният отказ на обществото ни да контролира политическата класа я превръща в нещо отвратително", смята Дамянова и уточни, че една от причините за това е, че сме живели твърде кратко под демокрация и твъде продължително под социализъм.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2183 |08.08.2024 Олимпиадата навлиза в заключителната си фаза. България ще бъде представена от 8 състезатели в 6 спорта днес . 1| 2164 |08.08.2024 ВАС решава за освобождаването на Андрей Гюров от поста подуправител на БНБ . 4| 2353 |08.08.2024 Мохамед Халаф: Яхия Синуар прави преврат в политическото ръководство на Хамас . 0| 2161 |08.08.2024 Заради потенциална терористична атака: Три концерта на Тейлър Суифт във Виена бяха отменени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads