Реклама / Ads
3| 2296 |11.06.2024 НОВИНИ

Социологът Елена Дариева: Оставката на Христо Иванов значи, че носи отговорност за изборните резултати

.
Социологът Елена Дариева Източник: Стопкадър: NOVA NEWS
"Оставката на Христо Иванов значи, че носи отговорност за изборните резултати, отказва се и от последваща номинация за лидер. Това е ангажирано и много решително действие. Закъсняла е реакцията на другите политически сили. ГЕРБ-СДС и ДПС нищо не казаха, а са в дълг към избирателите, след ниската активност има криза на легитимността."
 

Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS социологът Елена Дариева.

 

"ГЕРБ първо ще тръгне да преговаря с втората политическа сила. Курсът, който ще предприеме, ще бъде да инициира разговори с почти всички - от ПП-ДБ ще получат отказ, с БСП обаче няма да се срещат. С "Възраждане" разговорът ще бъде проформа, а с ИТН и "Величие" ще бъде интересно, защото са взаимнозаменяеми. Но показват гъвкавост по отношение на политическото поведение", прогнозира експертът.





Според нея партиите, които са използвали традиционните комуникационни канали, са останали нечути. "Формирането на мнозинство няма да е безболезнено. Тепърва ще ставаме свидетели на сътресения", каза още Дариева.

 

Политологът Лидия Даскалова на свой ред коментира, че обществото трябва да претендира за сериозен политически дебат, а не да се подхлъзва по политически обещания.





"Постъпката на Христо Иванов е нормално поемане на отговорност. Корнелия Нинова е от политическите лица, които не знаят кога да слязат от сцената, оттеглянето ѝ е закъсняло. Всеки с всеки може да се коалира, всичко е възможно. Антисистемните партии като "Възраждане" трупат подкрепа докато са против всички, но рискуват да останат завинаги извън властта. Резултатите на "Величие" не шокират, подобни случаи бяха партиите на Бареков и Марешки", изтъкна тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 10722 |11.06.2024 Челен опит: Чрез ордени и приятели-олигарси към президентска власт и твърда ръка . 0| 2276 |11.06.2024 Проф. Ингрид Шикова: Действията на Mакрон след евроизборите са покер - това твърдят мнозина . 1| 2462 |11.06.2024 Владимир Йончев: За оставката на Христо Иванов се знае от половин година . 4| 2437 |11.06.2024 Престрелка между Южна и Северна Корея, войници на Пхенян са пресекли границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads