Реклама / Ads
14| 2202 |16.08.2024 НОВИНИ

Пиар експертът Диана Дамянова: Президентът има голям принос ние да изглеждаме зле в очите на света

.
Пиар експертът Диана Дамянова Източник: БГНЕС
Не знам дали президентът Румен Радев е "Мистър Кеш", нямам данни, но той има голям принос ние да изглеждаме зле в очите на света и това заради неговата геополитическа концепция."
 

Това мнение изрази пред БНР пиар експертът Диана Дамянова.

 

"Допълнителното омаскаряване на Радев не допринася много. Ние сме гнойна рана в Европа, която не провежда политиката, която твърди, че провежда и която НС е приело. България има външнополитически проблем и генерален вътрешнополитически проблем. Не знам как да го определя освен, че сме в дълбока криза", категорична бе тя.





По думите й единственото, което са свършили народните представители в 50-ото НС е "решително да приемат един решително спорен закон за забрана на пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация в училище".

 

"Всичко останало е предизборна агитация. Абсолютно не е учудващо, че последната социология показва спад за гласуване, защото те използват НС като една безплатна трибуна и предизвикват разочарование със своите действия", подчерта специалистът.

 

Дамянова оценява като обнадеждаващо предложенията на Бойко Борисов и Кирил Петков за определяне на силна личност, равноотдалечена политически за премиер, на който да се поставят няколко приоритетни икономически задачи и определен срок на работа.

 

А във връзка с предупреждението на Бойко Борисов, че ще има 8-и избори тя посочи следното:





"Борисов се опитва да подтикне смислените политически сили в страната да направят предизборни заявки, за да има възможност да се отиде към компромисно почти коалиционно правителство."

 

"От друга страна е интересно и това, което Петков направи. В действителност Италия много си прилича с България по честата смяна на правителства. Идеята на Петков е да се намери лице, на което да бъдат поставени 2 – 3 големи икономически задачи, всички да застанат зад него и да се даде време, е доста смислена. Защото ние имаме такъв казус и се той се казва План за възстановяване и развитие (ПВР), само 5% са усвоени след година и половина. Това са едни 8 млрд. лв., които България няма да усвои. И това е политическа причина да има равноотдалечен премиер. Тази идея на Петков е много, много разумна и двамата с Борисов дават податки за търсене на нестандартен ход. 4 задачи сред тях ПВР и през това време да се успокои политическата обстановка", смята анализаторът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2234 |16.08.2024 Божанов с ответен удар към Калин Стоянов: Използва служители на МВР за политически интриги . 4| 2595 |16.08.2024 Откриха доказателства за мащабен резервоар с течна вода във вътрешността на Марс . 1| 2182 |16.08.2024 Григор Димитров загуби първата си среща и отпадна от "Мастърса" в Синсинати . 1| 2236 |16.08.2024 Трима убити и петима ранени при вражески атаки в украинската Донецка област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads