Реклама / Ads
3| 4864 |08.12.2023 НОВИНИ

Димитър Илиев: Обществото повече не може да търпи това състояние, в което се намира футбола

.
Източник: скрийншот
"Обществото повече не може да търпи това състояние, в което се намира футбола. Тук министерството няма как да се бърка. Това са независими организации, които работят независимо. Ние стриктно спазваме тези правила и нямаме никаква възможност да се бъркаме в това"
 

Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в ефира на радио "Фокус“.

 

"Не трябва да се прави разлика между масовия спорт и професионалния спорт. Ако ние създадем едни добри условия, които да са благоприятни за децата ни, може да се стигне до едно развитие от едното към другото", обясни той.

 

"Държавата мисли за това децата как да спортуват. За тези, чийто родители нямат възможнсти, има програми, в които те могат да тренират безплатно. Обмисляме допълнителни варианти с Министерството на образованието програма за изкуства и спорт на стойност 190 милиона лева. Работи се по този въпрос. Искам да изпратя послание към родителите да ангажират децата към спорта детето да пробва да опита дали ще му хареса, дали ще му се отдава в наши дни има много различни неща които ги разсейват телефо ни игри соц мрежи", добави министърът.

 

Той направи и оценка за спортните съоръжения за масов спорт и изрази надежда, че ММС ще може да се сработи с общините в страната.

"Тук главната роля е в общините. Надявам се, че новоизбраните кметове ще имат ентусиазъма, с който да допринесат за развитието на спорта. Всяка една община трябва да се погрижи да за хората да спортуват аз съм оптимист нови площадки за стрийт фитнес програма за съфинансиране. Бяхме много упреквани за нея 50% от страна на бенифициента и 50% от министерството на спорта. Постъпленията бяха за около 20 милиона лева при 10 милионаа ресурс за 2023 година. Като реализиране на държавна политика на спорта, зашото за 2 лева, 1 лев го плаща министерството на спорта", каза Илиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4685 |08.12.2023 Руският терорист Гиркин може да последва съдбата на Пригожин . 4| 4135 |08.12.2023 СДВР със стриктни мерки за охрана преди мача ЦСКА - "Лудогорец" . 1| 5246 |08.12.2023 Съветът за сигурност на ООН гласува дали да призова за ново примирие в Газа . 1| 8570 |08.12.2023 Културологът А. Пантелеева за ФрогНюз: Все повече се търсят и издават български автори на Панаира на книгата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads