Реклама / Ads
41| 6711 |16.08.2020 НОВИНИ

Димитър Манолов, КТ ”Подкрепа”: Ако някой иска да съм на протеста, да каже какво ми предлага, когато седне в мекото кресло

.
Ако някой иска аз да бъда там, ще дойде и ще ми каже какво предлага, когато седне в мекото кресло и аз да му кажа какво искам. Ако той дойде и като си поприказваме, и ако гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама така – „ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова“ – това е за неинтелигентни хора, но ако някой дойде с конкретни предложение, тогава разговорът става различен
 

Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов пред бТВ в отговор на въпроса какво е позицията на професионалните организации за продължаващото вече 39 дни гражданско недоволство.

 

По думите му лично той не участва на протестите сега, за разлика от предишните през 2013 г., защото сега  има „куп хора, с които не може да застане рамо до рамо“, „които надничат зад гръбчетата и казват: „Ето сега тия ще ни свършат работата, а ние после ще седнем на меките кресла“.

 

Президентът на КТ "Подкрепа" е съгласен, че има хора, които дърпат конците зад кулисите в България, но според него ние си "избрахме да живеем в този свят, управляван от финансовата олигархия.“

 

„Ние сме на страната на протестите“, заяви Манолов и отбеляза, че протестите участват много представители на КТ „Подкрепа“, но не „развяват байраците“ на синдикалната организация.

 

„На протеста няма никакви искания в раздела, в който ние работим – за условия на труд, за заплати, за данъчна система. Тези неща отсъстват.  Ако бъдем съвсем стриктни, в Конституцията е ясно, че сдруженията на гражданите и ние сме посочени поименно – „в това число и синдикатите“, не могат да си поставят цели и задачи присъщи на политическите партии. Политическите париите са тези, които могат да участват в политическия процес“, каза още синдикалният лидер.

 

 „Ние по-старите направихме да е възможно тези хора (протестиращите) да искат  това, което искат, защото когато ние започнахме това, беше невъзможно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а сега очакват полицията тях да пази. Тези неща не са природно явление, хора са се борили за това – ние от предишните генерация.“, каза Манолов.

 

Според синдикалния лидер настоящият протест нарочно „няма лице“, защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.

Манолов заяви, че би желал при промени в Конституцията да се позволи на синдикатите да „участват в политическия процес, но тогава става малко страшно“. Относно предложените от премиера Бойко Борисов промени в основния закон по отношение на съдебната и законодателната власт, синдикалистът бе категоричен, че не е компетентен да коментира реформите в правосъдната система, но „намаляването на броя на депутатите е уникална глупост“.

 

„В законотворчеството си има процес“ и той ще бъде застрашен, ако имаме 120 депутати, защото тогава за кворум ще са нужни 60 народни представители, а за приемането на закон – 30, смята Манолов, който отбеляза, че е „много по-лесно да си купиш 30 депутати, отколкото 60“.

 

 „Донякъде съм съгласен, че имаме нужда (от нова Конституция), защото тази с която живеем няма кой знае колко пороци, много повече ме плаши посоката, в която ще тръгнат да я променят, защото има не малко хора в тази държава, които искат от Конституцията да отпаднат неща, свързани дори с права на граждани, със социална защита, със социално осигуряване, искат да стане див капитализъм и това да бъде закрепено в Kонституцията“, заяви председателят на КТ „Подкрепа“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6048 |15.08.2020 Димитър Стоянов: Тези, които искат да променят Конституцията, видимо не я познават! . 31| 7871 |12.08.2020 Димитър Ганев: Борисов е в оставка на полусъединител . 10| 9507 |12.08.2020 Румяна Ченалова: Репликата на Димитър Ламбовски към Христо Иванов има много просто обяснение . 14| 6715 |10.08.2020 Димитър Стоянов: ”Глупавите” според един премиер летци помагаха в борбата с пожарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads