Реклама / Ads
8| 2808 |05.06.2023 НОВИНИ

Димитър Стоянов: Големият недостатък за служебния кабинет е, че нямаше политическа подкрепа

.
Източник: БГНЕС
„Големият недостатък за служебния кабинет е, че нямаше политическа подкрепа.”
 

Това заяви пред NOVA NEWS служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

 

"Ген. Атанас Атанасов и всички около него да мислят как ще убедят българските граждани, че тази коалиция на изчегъртаните с изчегъртващите, на арестуваните с арестуващите ще продължи работа", отбеляза той.

 

Стоянов коментира думите на Атанасов, който заяви, че новият кабинет ще направи проверка дали е била отказана военна помощ на Украйна. Ако това се окаже факт, ще се поиска импийчмънт на държавния глава Румен Радев.

 

„Всеки министър носи отговорност за това, което е извършил. Няма как държавният глава да отговаря за служебния кабинет. Това, което говори г-н Атанасов, няма никакъв резон”, уточни Стоянов.

 

Служебният министър изрази мнение, че протестите пред Президентството са имали само една цел – „да скрие това, което правят коалиционните партньори”. „Как тези врагове изведнъж започнаха да се обичат”, попита Стоянов.

 

Той коментира и направения отчет от служебното правителство.

 

„Обсъдихме постиженията по време на уж краткия мандат на служебния кабинет, който действително се оказа 10 месеца. Постигнахме много по отношение на модернизацията и социалните придобивки на военнослужещите. Големият недостатък за служебния кабинет е, че нямаше политическа подкрепа тогава, когато имаше парламент. Голяма част от нашата работа остана неразвита”, допълни още министърът.

 

Според него новият министър на отбраната ще се конфронтира с множество предизвикателства.

 

„Изпратили сме искания за предоставяне на оферти за доставка на 3D радари, бойни машини за пехотата и други. Пожелавам успех на новото правителство”, добави той.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2721 |04.06.2023 Никола Стоянов: Успяхме двойно да намалим инфлацията . 7| 3132 |03.06.2023 Димитър Ганев: Съгласието между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще повлияе на резултата на местния вот . 0| 3143 |31.05.2023 Почина големият актьор Борис Луканов . 0| 2544 |29.05.2023 Димитър Гърдев: Ердоган ще се стреми да води държава, която да е платформа за решаване на конфликти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads