Реклама / Ads
18| 2435 |05.04.2024 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Нямаме доверие на Калин Стоянов, осигуряват чадър на купувачите на гласове

.
Aтанас Атанасов
"Възмутени сме от състава на кабинета, който беше представен от Димитър Главчев и най-вече от кандидата за служебен вътрешен министър Калин Стоянов". Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов след като ПП-ДБ напуснаха консултациите при президента.
 

"Нямаме доверие на Стоянов. Ще работим, за да се разкрият всичките му зависимости. Видяхме на местните избори какви ги свършиха. През участието в правителство на Калин Стоянов осигуряват чадър над купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС,“, каза още Атанасов.

 

Христо Иванов каза, че провеждането на консултации при президента означава, че служебното правителство трябва да се ползва с доверието на политическите сили.





"Недоверието от страна на втората политическа сила взривява възможността г-н Главчев да си свърши работата и да направи политически неутрален кабинет", посочи Иванов. По думите му Калин Стоянов, като министър на вътрешните работи, има пряко отношение към честността на изборите и припомни, че ПП-ДБ искат неговата оставка настоятелно и му нямат доверие.

 

Иванов каза още, че провеждането на консултациите при президента означава, че служебното правителство трябва да се ползва с доверието на политическите сили, като според него цялата конструкция изисква търсене на баланс.

 

"Продължаваме промяната" си тръгнаха възмутени от консултациите с президента Румен Радев, след като чуха предложението на Димитър Главчев за проектокабинет.

 

Председателят на партията Кирил Петков изрази възмущението си от назначаването на Калин Стоянов като вътрешен министър, както и от кандидата за правосъден министър Мария Павлова, заместник на главния прокурор Борислав Сарафов. Петков вижда "ярко политическо оцветяване" и при кандидата за министър на електронното управление - Валентин Мундов. По думите му Георги Гвоздейков ще бъде изключен от ПП, ако стане служебен министър на транспорта.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2394 |05.04.2024 В. "BILD": Германски снайперисти създадоха самоделни "чадъри срещу Путин“ . 9| 3828 |05.04.2024 Слави Трифонов се присмя: Евтим Милошев може да е президент на Галактиката . 0| 2560 |05.04.2024 Блокираха сайтове за пиратска музика . 7| 2538 |05.04.2024 Вчера бе представена новата книга на журналиста Огнян Стефанов "Путин, войната и ние"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads