Реклама / Ads
7| 2729 |30.06.2023 НОВИНИ

Димитър Стоянов: Какво точно сме предоставили на Украйна е класифицирана информация

.
Бившият служебен военен министър Димитър Стоянов Източник: Стопкадър: bTV
ВМЗ е единственото публично предприятие. Оттам нататък, къде са отишли боеприпасите, това е работа на ВМЗ. Най-вероятно една част е заминала точно за Украйна. Какво точно сме предоставили на Украйна е класифицирана информация.
 

Това заяви пред bTV бившият служебен военен министър и настоящ секретар по сигурността на президента Румен Радев Димитър Стоянов.

 

По думите му няма информация какво решение точно се е взело на МС каква помощ да се окаже на Украйна.

 

"Служебният кабинет внесе в Народното събрание предложение всяко едно оказване на помощ за Украйна да минава през парламента. Редовният кабинет обаче изтегли това наше предложение. Министър Тагарев при встъпването си в длъжност говореше за граждански контрол. Логично е да има контрол над редовното правителство", отбеляза бившият служебен военен министър.

 

Според него в важно народните представители да се съобразяват със Закона за защита на класифицираната информация. 

 

"Настоящото правителство казва, че служебният кабинет е бездействал. Това просто не е така", подчерта Стоянов.

 

Запитан дали споделя част от възгледите на президента Румен Радев да не се изпраща никакво оръжие на Украйна, той каза следното:

"България е парламентарна република. Държавният глава има ясна позиция, която е декларирал многократно. Има риск да се въвлече България в по-сложна ситуация при разрастване на конфликта. Контранастъплението не се развива с очакваните темпове. Ако все пак Русия бъде изтласкана, дали руската страна ще се съгласи и няма да има ескалация на конфликта с друг вид въоръжение? Както виждаме, войната се пренася и у нас. Войната е и в икономиката", посочи още експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3027 |30.06.2023 С какво храним децата си? БАБХ спря от продажба бебешка каша заради високо съдържание на олово . 15| 5000 |30.06.2023 Политологът Г. Киряков: Не се знае кое държи Борисов в управлението и какво се случва с ДПС зад кулисите . 0| 2863 |30.06.2023 Какво се случва в Холивуд? Звезди от ранга на Мерил Стрийп заплашват да спрат работа . 3| 6042 |30.06.2023 “Вагнер” на кръстопът: Какво се случва с частната армия на Пригожин и войната в Украйна?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads