Реклама / Ads
8| 6725 |10.10.2012 НОВИНИ

М. Димитров: Десните, ще има за кого да гласувате

.
Мартин Димитров
Бюджет 2013 е хазартен. Може да има различни минимални осигурителни прагове. За да има добър бюджет, трябва да има работеща икономика, тя е кокошката, която снася яйца.
 

Смятам, че БСП трябва да си платят референдума, който си го е поръчал, да си го плаща, пошегува по БНТ синият Мартин Димитров. Важният въпрос е за милиард и половина, прахосани по "Белене", което е увеличението на пенсиите за 3 години напред с по 10%. За тях трябва да се търси отговорност, поиска Димитров. Досега ГЕРБ нямали смелост да извадят истината наяве; говоренето е различно от действието. Тази истина никога не видя бял свят, въпреки че ние каквото намерихме, показахме. По-голяма корупция от това няма.

За бюджет 2013 Димитров каза, че това е хазартен бюджет. Ако 2013 е добра година и нещата се стекат благотворно, той може да се изпълни. Не стане ли това, няма резерви и буфери. Този бюджет има най-голямата разходна част в новата история на България, по-голяма и от предкризисните бюджети. Въпросът е и как се харчат. Реформите не били направени.

Разбира се, че пенсиите трябва да бъдат увеличавани, но за да има по-високи пенсии, работещите трябва да плащат по-високи осигуровки. Не се ли раздвижи икономиката, по-високи пенсии не може да има, смята Димитров, който разкритикува и регионалната работна заплата. Можело обаче да има различни минимални осигурителни прагове. За да има добър бюджет, трябва да има работеща икономика, тя е кокошката, която снася яйца, но в условия на криза данъците не се пипат, препоръча още Димитров.

По темата СДС М. Димитров напомни, че си е подал оставката в деня на развалянето на Синята коалиция. Не се ли намери обединителна формула, синьото ще се разпадне, което е престъпление. Ще направим необходимото разумните хора да имат за кого да гласуват на следващите избори. Разговори има, потвърди той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5635 |04.10.2012 Пламен Димитров: Липсва смелост при Бюджет 2013 . 13| 6967 |27.09.2012 Мартин Димитров: Съмнителен е сценарият с новия инвеститор за "Белене" . 41| 7073 |26.09.2012 Мира Радева: Хората не изпитват доверие към никого и нищо! . 25| 5452 |21.09.2012 М. Димитров: БСП забърка кашата, сега Русия изнудва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads