Реклама / Ads
41| 5089 |26.02.2011 НОВИНИ

М. Димитров: Кабинетът зави наляво

.
Мартин Димитров
Не трябва да позволяваме на Русия да ни рекетира с АЕЦ Белене. СДС иска честна политика от страна на правителството на ГЕРБ.
 

Хората, които говорят, че кризата е свършила, нека да се разходят по улиците и да видят как са се повишили цените. Безработицата е 600 хиляди души. Това са страшни проблеми, които не се решават, а се задълбочават, това каза в Панорама по БТН лидерът на СДС Мартин Димитров.

Според него фискалният план за стабилност трябва да се подкрепи от всички партии.

Коментирайки строежа на АЕЦ Белене той разпалено попита защо е нужен този проект. Според него цената му е твърде висока, а ние трябва да изберем най-изгодното за България. Пети и шести блок на АЕЦ Козлодуй могат да работят до 2030 година, ако е нужно можем да построим нов блок на централата, каза Димитров и допълни, че не трябва да позволяваме на Русия да ни рекетира.

Димитров посочи, че СДС иска честна политика от страна на правителството на ГЕРБ и обясни, че са против когато има нескопосани предложения. Кабинетът зави наляво, а ние си стоим на същото място, заключи той. Петко Сертов е човекът на С. Станишев, той съдздаде ДАНС, а сега Борисов го назначава – това е завой. Работата на сегашното правителство е да разследва предходното, как ще стане това с назначаването на Сертов? попита риторично Мартин Димитров.

Повече от 51 процента сме опозиция на правителството, разкри лидерът на СДС. Винаги имат значение резултатите, а тук имаме големи обещания, а нищо не е изпълнено, не се случиха реформите, но ето сега сме заедно за фискалния борд – това е добра политика, каза той.

Монополите са се разпищолили тотално в България – постоянно има картели, вижте докъде стигнаха цените, разпалено каза Димитров и обобщи, че това не е конкуренция, не е свободна пазарна икономика. Монополите трябва да бъдат озаптени, призова гостът.

Според М. Димитров най-важна в момента е икономиката на България, в която трябва да се приложат иновации.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7043 |21.02.2011 Б. Димитров: Р. Овчаров може би е милиардер . 10| 7609 |11.02.2011 Б. Димитров: За раздялата с БСП - не съжалявам . 33| 5412 |10.02.2011 М. Димитров: От страх хората не говорят по телефона . 10| 5121 |05.02.2011 Кабинетът предвижда повече пари за социални помощи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads