Реклама / Ads
8| 2476 |05.07.2024 НОВИНИ

Пламен Димитров, КНСБ: 1 януари 2026 г. е съвсем постижимо време да влезем в еврозоната

.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров Източник: Стопкадър: bTV
"1 януари 2026 г. е съвсем постижимо време да влезем в еврозоната." Това мнение изрази в предаването "Лице в лице" по bTV президентът на КНСБ Пламен Димитров.
 

"Това ще даде много позитиви в много сектори - производствения, финансовия и др. Ускорява се растежът на заплатите чрез влизането в еврозоната, няма да имаме проблем с инфлацията, тя се успокоява в момента. Това означава, че цените растат с нормални темпове", обясни експертът.

 

Световната банка за първи път ни нареди в страните с високи доходи. Запитан дали има обяснение, Димитров отговори, че методиката е такава.





"ЕС и сега иска да влезе в ОИСР, където са всички най-богати държави в света. При високодоходните държави има редица островни такива", каза още той.

 

Запитан докога може да продължава политическата криза в страната, президентът на КНСБ каза, че икономиката страда през последната 1 г. не само заради политиката, но и заради рецесията в Западна Европа.

 

"Това се отразява в загуба на работни места директно в България. Политиците не чуват това, което им говорим. Има редица мерки, които трябва да се вложат веднага. Трябва да се въведе мярка, подобна на тази 60 на 40 - фирмите да имат достъп да не уволняват хората, а да им дават половината заплата, да речем. Да има обезщетение", допълни специалистът.





"Друг проблем, който стои, това е енергетиката. Тя беше отложена. Там бомбите цъкат. Една от най-тежките бомби - 250 млн. лева бяха гласувани на годишна база. Тези пари всъщност още не са осигурени. "Мини Марица-изток" се чудят как да работят. За енергийния сектор трябват пари, които не са предвидени в бюджета. За полугодието той е сравнително добре. Очевидно финансовият министър заслужава похвала, но той трябва да намери допълнителни разходи, които да се преструктурират", уточни Димитров.

 

По думите му в здравеопазването трябва да бъде решен проблемът с липсващия колективен трудов договор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2367 |05.07.2024 Димитър Бечев от Оксфорд: Британските консерватори бяха свързани с много скандали, те загубиха политическа подкрепа . 9| 2447 |05.07.2024 Добра новина за Украйна: Страната получи трета система за ПВО "Пейтриът" от Германия . 2| 2457 |05.07.2024 Столтенберг категоричен: Алиансът беше информиран предварително за пътуването на Орбан в Москва . 0| 2351 |05.07.2024 Огромен пожар бушува край бургаския квартал "Банево", трактори помагат на огнеборците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads