Реклама / Ads
2| 3011 |28.05.2023 НОВИНИ

Димо Гяуров: Няма доказателства за участие на службите в подслушване

.
Няма доказателства за участие на службите в подслушване, в проследяване, в опит за изнасяне на информация с цел да се взриви бъдещия кабинет. Не виждам нито един аргумент в подкрепа на това твърдение.
 

Това заяви пред Нова телевизия бившият директор на Националната разузнавателна служба генерал Димо Гяуров.

 

Коментарът му е по повод разпространените от отцепилия се от ПП депутат Радостин Василев записи от онлайн заседание на около 50 души от ПП-ДБ от 21 май, в който се чуват гласовете на Кирил Петков и Асен Василев. Заговори се за това, че ГЕРБ е “бранд на голямото зло”, “маркетинг враг”, а освен това се предложи създаване на временна “комисия по имунитета”, в случай че бъде поискан имунитетът на Бойко Борисов, която да позволи “поне шест месеца да се влачи” въпросът, ако имунитетът на лидера на ГЕРБ бъде поискан. Също така се чува да се коментира, че хората в службите ще бъдат сменени с имена, които са синхронизирани с "посолствата", както и че ще бъде поискана помощ от външни консултанти, които да помогнат със структурирането на част от службите.

 

Записите бяха показани ден, след като Кирил Петков от ПП обяви, че политици от партията са били записвани от службите с цел да бъдат провалени преговорите за правителство. 

 

“Никога не се е случвало службите да се кадруват отвън. Няма такава практика. Няма никаква такава договорка, която да възниква от някакъв договор. Никой от нашите партньори досега не си е позволявал подобно нещо. Убеден съм, че и занапред няма да си го позволят”, заяви Гяуров.

 

“През изминалата седмица успяхме да си докажем, че от лошо е възможно и по-лошо. Някак си възприехме мисълта, че през следващата седмица ще има редовен кабинет. Но през последните два дни стана ясно, че тази идея като че ли стана абсолютно невъзможно и може би отиваме към поредните шести избори”, коментира още Димо Гяуров. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4107 |28.05.2023 Донев пита кой имал интерес да няма редовно правителство. Как кой? . 25| 4674 |28.05.2023 ГЕРБ размразяват преговорите с ПП, ако обещаят, че няма да управляват болшевишки . 0| 2951 |27.05.2023 Намериха тялото на изчезналия Павлин Йовов от Петрич, няма следи от насилие . 19| 3594 |27.05.2023 ГЕРБ се отмятат: Габриел да е първи премиер, Бориславова - няма как да рестартираме преговорите отначало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads