Реклама / Ads
48| 6732 |26.05.2023 НОВИНИ

Радостин Василев се отцепва и от ПП. Праща на медиите 5-часов запис, за който твърди, че е от Националния съвет на ПП

.
Източник: стопкадър
Депутатът от ”Продължаваме промяната - Демократична България” Радостин Василев пусна запис, за който твърди, че е от онлайн заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.
 

В записа се чуват гласове, част от които звучат като тези на Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

 

По време на пресконференция Василев обяви, че ще прати на медиите 5-часов запис от Националния съвет на ПП, проведен онлайн на 21 май. И пусна на брифинга кратка част от него.

 

„На 21 май неделя получих имейл от председателката на националния съвет Таня Султанова, че ще се проведе в неделя вечерта национален съвет - изключително важно събитие, което ще се проведе онлайн и някакви хора ще са на „Чаталджа“ - тесния кръг до Кирил Петков", каза Радостин Василев.

 

В записа става ясно, че Петков и Василев очакват скоро да бъде поискан имунитетът на Бойко Борисов и посочват, че Христо Иванов (ДБ) е предложил как да се реагира при такъв сценарий: да се състав комисия за имунитета „по европейски стандарти“, която да работи поне шест месеца, докато бъде гласувана съдебната реформа.

 

„Залагаме Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер. Борисов се изпира през този вариант, няма две мнения. Изглежда като коалиционно, но ние ще казваме, че е само Мария Габриел“, казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

 

„Какво значи, че службите са наши?“, казва женски глас, като следва отговор:

 

„ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството“, казва глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.

 

„Външни консултанти ще ни помогнат с реконструирането на службите“, казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

 

„Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Борисов иска да ходи на избори“, казва глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.

 

„Какво става утре или вдругиден, ако вдигнат обвинение на Борисов? Не казвам, че това е наше предложенеи или решение, но Христо Иванов даде предложение и то е – казваме, че се прави комисия по имунитети. Идеята е да се каже, че тази комисия работи докато се смени корупционната реформа и се ползват европейските стандарти за вдигане на имунитет“, казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

 
„Истината е, че цялата схема, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние трябва да сме 10% с ДБ и с всичко“, казва глас, за който се твърди, че е на Кирил Петков.

 

Записът на моменти е с лошо качество и не могат да бъдат различени фрази и думи.

 

Във Фейсбук Василев анонсира пресконференцията си, добавяйки:

 

"Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!". Към него върви и видео, в което има отрязъци от записи като "Мишо Бирата", кадри напомнящи за "Барселонагейт" и снимките с кюлчета. Веднага се появиха спекулации дали той няма да опита да "разбие" коалицията, търсейки недоволни от колаборацията с ГЕРБ.

 

Василев обясни, че преди дни се случило събитие, което го накарало да даде пресконференцията, иначе щял просто да гласува "против" правителството и да напусне парламентарната група.

 

Още в четвъртък вечерта от ПП-ДБ съобщиха, че Василев се готви да пусне на пресконференцията изфабрикувани записи на разговори с депутати от коалицията. Снощи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че зад това стоят службите, "дълбоката държава", с цел провал на бъдещо правителство.

 

Припомянме, че миналата година през юни Василев напусна по подобен начин и партията на "Има такъв народ", заедно с няколко свои колеги, като обяви, че "мафията е пробила" в партията. Впоследствие се оказа, че той е заплашвал депутатката от ИТН Христинка Иванова да се отцепи от групата заедно с него. 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2907 |25.05.2023 Даниел Митов заподозря връзка между отцепването на Василев от ПП с президента Радев . 21| 9301 |25.05.2023 Радостин Василев се отцепва от ПП със скандал. Сделка с Гешев? . 0| 3547 |25.05.2023 Сашо Морфов грабна “Аскеер” и заговори за войната с Василев и номенклатурата . 8| 3042 |24.05.2023 Добрев и Василев пеели заедно в ученическия хор. Мария Габриел - сред най-добрите танцьорки в Хаджидимово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads