Реклама / Ads
43| 7266 |25.05.2023 АКТУАЛНО

Кирил Петков: Политици от ПП-ДБ са били записвани от службите. Това е работа на дълбоката държава с цел дестабилизация

.
Източник: стопкадър
Води се активно мероприятие срещу коалицията ПП-ДБ и възможността за съставяне на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси, по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет, срещи в парламента. Записи, както от ПП, така и на хора от ДБ.
 

Това съобщи на извънреден брифинг съпредеседателят на ПП Кирил Петков.

 

"Използвани са записващи устройства в нашите централи и в сградите на НС, извадки от видеоразговори и телефони.

 

Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство", каза Петков.


Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства, но и ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители и отдели, добави още Кирил Петков.

 

Като инструмент са използвали емоционално нестабилен политик, който се разследва от прокуратурата. Той поиска от нашата парламентарна група имунитетът му да бъде запазен, а сега е ядосан, че не е бил предложен за министър на спорта в новия кабинет. Това го доведе до емоционална нестабилност, обясни той.

 

Бившият премиер разясни пред медиите как в утрешния ден Василев ще представи уж автентични записи, които всъщност са сглобка от отделни думи и фрази, извадени от контекста, за да се внуши грешно впечатление на обществото.

 

„Борисов е само медиен противник“, „Ние ще изперем Борисов“, „Борисов е наш приятел“, даде пример Петков за част от въпросните записи, които утре ще разпространи Радостин Василев.

 

Съпредседателят на ПП още веднъж разясни, че всичко това се прави с цел да бъде запазено статуквото в България и за пореден път да бъде отложена промяната в страната.

 

„Има извадени думи от контекста и за бъдещи кандидат-кметове. Над 10 часа записи са синтезирани така, че да дадат грешните впечатления. Цели се шантаж и дестабилизация. Някой иска да попречи на България да има стабилно правителство. Радостин Василев е само един инструмент на превзетата държава и на службите“, подчерта Кирил Петков.

 

Той попита и защо президентът Румен Радев продължава да бави връчването на втория мандат, след като вече ясно се разбра, че е постигната договорка за ротационно управление между акад. Денков и Мария Габриел.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 18088 |06.02.2023 Само във Фрог: Скандално отрязахме поета Кирил Кадийски от участие във фестивал във Франция . 17| 9575 |19.01.2023 Кирил Петков заяви, че НСО не го охранява, а само го превозва . 0| 4239 |09.01.2023 За поезията: 10 лекции на Кирил Кадийски . 6| 12646 |28.11.2022 Ген. Кирил Радев: Оградата на границата може да спре само дивите животни, не мигрантите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads