Реклама / Ads
50| 8477 |27.03.2024 НОВИНИ

Кирил Петков за празната папка, ДПС, машинациите на ГЕРБ, изборите и страха на Борисов

.
Кирил Петков
Акад. Денков ще вземе папката от президента. Ще бъдем заедно с другите лидери. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред bTV. Той бе категроичен, че ще върнат папката на президента празна.
 

Това, което се видя вчера бе последният ни опит да си спазим уговорката беше отхвтлен от ГЕРБ. Отиваме и връщаме папката празна. В третия мандат няма смисъл. Само "Възраждане" да си направят пиар, посочи Петков.

 

По думите му задължително е изборите да бъдат 2 в 1.

 

ГЕРБ и ДПС трябва да се явят заедно на изборите. Те си взимаха решенията заедно. Ние си взимахме решенията с "Демократична България", смята Петков.

 

„Въобще не се молим – единственото нещо, което се опитахме да направим, е да покажем какво означава да си спазиш думата и да направиш нещо с чувство за дълг. Направихме го и получихме поредната щуротия от 7 страници, измислени текстове от ГЕРБ“, каза ще съпредседателят на ПП.






"Знаем, че едни избори няма да доведат до нещо по-хубаво, ще загубим едни 100 милиона на хората, няма да има по-различни резултати и ще сме пак в тази ситуация", смята той.

 

"При тях е много интересно. Господин Борисов идва от силови структури и той разбира само от сила, но не от физическа. Вчера имаше комисия за Нотариуса. Хамид Хамид се опита да я блокира", започна да обяснява Петков.

 

На въпрос кой е провалил преговорите, съпредседателят на ПП се върна да обяснява още за спора за външен министър, което беше първата причина за раздор за ротацията. "За външния министър имаше 2 документа, в единият пишеше, че тя трябва да е външен, в другия - да не е.

 

"Борисов е средна ръка стратег, не е невероятен. Той не може да си представи свят с европейски съд, европейска прокуратура, него го е страх.", заяви Петков. По думите му Борисов го е страх от службите, за да не разкрият нещо за него, което не се знае.

 

Той каза и за документа, който са обсъждали с председателя на ДПС Делян Пеевски за регулаторите.

 

"В моя разговор с Делян Пеевски казах, че ние държим да няма ексклузитет на отделни партии. Те имат свои избиратели, но да нямат запазено място на масата. Той се съгласи. Чак тогава ГЕРБ можа да направи промяната", разкри Петков.

 

Кирил Петков призна, че е поискал смяната на Калин Стоянов с Румяна Бъчварова за шеф на МВР. Според него Калин Стоянов е държал на ГЕРБ и той го е разкрил.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2426 |27.03.2024 Депутатите изслушват шефа на НСИ за приемането на еврото и Еврозоната . 1| 2392 |27.03.2024 Григор Димитров отстрани Хуркач за четвъртфинал в Маями . 2| 2334 |27.03.2024 Районният съд в Пловдив с втори опит за ход на делото "Дебора" . 6| 4820 |27.03.2024 ISW: Версията за украинска следа няма потвърждение. Лукашенко с мнение различно от Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads