Реклама / Ads
15| 6167 |03.09.2020 НОВИНИ

Дионисий за полицейското насилие: Жестокост до неузнаваемост, все едно бе война

.
Отец Дионисий
Диктатурата на корупцията прояви себе си и вече решително показва своята същност. Или всички заедно ще крадем, или бой. Това каза пред Фрог нюз архимандрит Дийнисий, станал участник в полицейския метеж на мирно протестиращите граждани в сряда вечерта в София. Ето какво е видял с очите си отецът:
 

Вчера на площадите в София "безродната” полиция би сънародниците си. Во по тъмно, присъщо като за корупция, след 22:00 ч. инспирираната от властта схема за повод за наказание стартира. Никога в българската история българската полиция не е причинявала видимо на българския народ това, което извърши снощи.

 

При явни провокации, външни, но внедрени в протестта полицията не реагира. Изчаква. Подготвя се. Но се виждат вече боксове по юмруците на полицаите. При сигнали от протестиращи за настроения, служителите на антиконфикт се изнасят, а настъпва жандармерията. Публикациите на много участници, свидетели, репортери, оператори и други са много и затова няма да ги коментирам. Те говорят сами за себе си. No comment! Но ще разкажа едно мое наблюдение:

 

Когато едното от двете (поне според това, което аз наблюдавах) водни оръдия, когато се вклини с немалка скорост в средата на площад “Независимост” минах през тунела на Президентството и бях в района на археологически комплекс около храм-ротондата “Св. Георги”, откъдето преминаваха ранени журналисти с изпочупена снимачна техника и ранени граждани. Тъй като автомобилът на мой близък бе паркиран на ул. “Леге”, а не можехме да излезнем през площада, понеже тунелът на Президенттвото бе блокиран от Жандармерията тръгнахме по стълбите южно от ротондата и излезнахме с близките ми на улиците “Съборна” и “Цар Калоян”, за да заобиколим хотел “Рила”, та да можем с паркираната в страни от него (източно) лека кола да се приберем у дома си.

 

Но, движейки се пеша по ул. “Цар Калоян” наблюдавах как по ул. “Позитано” откъм х-л “Рила” към бул. “Витоша” млади момчета тичат. След тях тичат жандармеристи. Който от последнате хващаха – него прибираха. Същото се случваше и в посока ул. “Алабин”. Приключвайки тази гонитба, която видях, се втрещих от поразяващата гледка на ул. “Позитоно” и ул. “Леге” – цял взвод жандармерия.

 

Все едно гледам действия в град по време на война. Жестокост до неузнаваемост. Армия с тежко въоръжение срещу граждани, разполагащи единствено с телата, възгледите и идеите си. Не е честно.

Борисов, честито! Ти наистина ни раздели. Българи срещу българи. Честито да ти е новото “Народно” събрание, което на теб ти е най-Велико! От Тошо тръгна, при Тошо се върна. “Велико”, а?!

 

Да, но Бог обича Българите! Протести “България 2020” победиха! В дни, когато целият свят слага маски, Българският многострадален народ свали маските. Мафията лъсна, мутрите й – също.

 

О, Беларус… Ей, полиция народна – българска, опомни се!

Тъжно ми е. Мъчно ми за страданията и болките на всички ранени български граждани – търсещи правда и правоохранители. Полицията е призвана да не допуска безредици и тя знае и може да го стори БЕЗ НАСИЛИЕ

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5138 |03.09.2020 Учен от БАН също сред жертвите на полицейското насилие . 12| 4170 |03.09.2020 АЕЖ осъди полицейското насилие над журналиста Димитър Кенаров . 16| 17205 |02.09.2020 Снимката на полицейското насилие или как се извива врата на народа . 19| 10092 |02.09.2020 Отец Дионисий е със спукан гръден кош, след като жандармерията го притисна със щитовете си до кола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads