Реклама / Ads
15| 6563 |02.08.2019 НОВИНИ

Директорът на ГДБОП: С хитрост и лукавост, през камерите разкрихме паролите на Кристиян

.
Ивайло Спиридонов
С хитрост и лукавост, през камерите разкрихме паролите на Кристиян. Бойков не може сам да извърши тази хакерска атака. Такива неща се правят със силна и ясна подкрепа. Това ще стане ясно и в съда, разпитите на колегите на младежа потвърждават това. Хакерската атака на НАП е поръчана отвън. Името на поръчителя ще стане ясно на по-късен етап.
 

Това заяви пред бТВ главен комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП.

 

„Много бързо се забравя истината. Това, което беше изнесено от прокуратурата е резултат от работата на ГДБОП“, каза Спиридонов и добави, че е редно хората да видят кои ходят по телевизионни студия. На въпрос как тези хора от вълшебници са се превърнали в кибертерористи, шефът на ГДБОП отговори, че всичко е въпрос на квалификации.

 

Спиридонов съобщи, че това, което е показано вчера от прокуратурата е една много малка част от това, което е било в компютъра на Кристиян Бойков. Камери показват как той превежда думи от български на руски език, за да ги изпрати на няколко медии, разкри главният комисар. „Вижте как може да станеш жертва на собствената си система за сигурност“, добави той.

 

До успешният завършек на разкриването на атаката се стигна след работата на ГДБОП и ДАНС, обясни шефът на ГДБОП и поясни отново, че точно на компютъра на Бойков са открити данни, че от него е извършено хакването на НАП. „Има неща, които изобщо не са извадени още и които дават основание за връзката между атаката и „ТАД груп“, съобщи Ивайло Спиридонов.

 

Той разкри, че Кристиян Бойков е бил обучаван от човек от ГДБОП в училище, но според него явно не е присъствал в тези часове.

 

Спиридонов отрече ГДБОП да са искали услуги от „ТАД груп“. „От дълги години работим въпреки това с неправителствения сектор и с частни фирми. Дори онзи ден дойде фирма при нас и ни информира за система, която може да се пробие“, каза още Ивайло Спиридонов .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4115 |01.08.2019 Директорът на затворите е временно отстранен от длъжност . 0| 4147 |13.03.2019 Стрелба в бразилско училище - убити са поне осем деца и директорът . 6| 6157 |21.02.2019 Шефът на ГДБОП: 80% от хората в схемата с ТЕЛК са турскоговорящи . 0| 4764 |21.12.2018 Директорът на полицията в Стара Загора става шеф на СДВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads