Реклама / Ads
2| 2283 |20.09.2022 НОВИНИ

ДКК: Липсват суровини за производството на поръчана вече продукция във ВМЗ

.
За липса на суровини за производството на поръчана вече продукция във ВМЗ Сопот алармираха Венцислав Димитров, изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания, и Иван Зангочев, председател на Съвета на директорите на ДКК.

Според ръководството на ДКК цената на суровината се увеличава, като това може да доведе до липса на печалба. Същевременно освободеното ръководство на завода отхвърли всички обвинения за лош мениджмънт.

 

Дружеството със специална продукция ВМЗ Сопот („Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД) е в структурата на ДКК. А след проведените разговори с ВМЗ става ясно, че най-големия техен проблем е смутеният процес за доставка на суровини за възложената продукция и изпълнението на съществуващи договори.

 

„Сега суровината трябва да се изкупува на завишени цени. Може да се стигне до суми, надхвърлящи10 милиона лева. Това ще бъде или на загуба, или без търговска печалба“, заяви изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров, цитиран от БНР.

 

Между 180 и 200 милиона лева годишно печели ВМЗ Сопот от своята продукция.

 

Иван Зангочев, председателят на съвета на директорите на Държавната консолидационна компания, коментира: „Целият процес с покупка на материали изисква време и поради тази причина данните, които се изнасят, понякога създават грешно впечатление. Ние ще имаме такава информация и тогава ще може да кажем как е била изпълнен производствената програма на дружеството, тъй като в момента информацията, която имаме, е непълна все още“.

 

Също днес бившето ръководство на ВМЗ Сопот отхвърли всички обвинения. Иван Иванов - бивш изпълнителен директор на ВМЗ ЕАД, заяви: „Заводът е разплатил по времето, когато ние сме го ръководили, повече от 35 милиона лева по доставки. А тези хора, те не познават ВМЗ, те са си разхождали костюмчетата от портала до директорския кабинет. Аз наследих завода с 10 критични доставки, оставих го с 2 критични доставки. Имахме решение до средата на месец септември да бъдат решени, за съжаление, нас ни освободиха по-рано“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2957 |15.09.2022 Ивайло Калфин: Липсват идеи за бъдещо управление, раздават се шамари, обещава се Луната . 0| 2285 |02.09.2022 Складове на ВМЗ-Сопот наводнени, производството е спряно . 0| 2310 |16.08.2022 Очакват се фалити на ферми в сектора на млекопроизводството . 0| 2565 |02.08.2022 Спад в производството с 12 % отчита ”Газпром”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads