Реклама / Ads
48| 15896 |27.11.2020 НОВИНИ

Днешният ход с Ревизоро е индиректен удар на Борисов по Пеевски

.
Бойко Борисов и Делян Пеевски
Както вече всички чухме и видяхме, министърът на МОСВ Емил Димитров - ”Ревизоро” хвърли бомбата в парламента - че Бургас ще остане без вода след месец май 2021 г.. Ревизоро съвсем смело обвини в пасивност по казуса кмета на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, както и областния управител от СДС Вълчо Чолаков, пише liberta.bg.
 

Смелостта на Ревизоро да изговори истините за състоянието на язоворите и престоящата суша, предричйки "втори Перник", като обвини властимащи лица от управляващите в престъпни деяния, умишлена безстопанственост и защитаване на корпоративни интереси, едва ли може да се случи без да е получил "зелена светлина" от "по-горе".

 

В случая изказването на екоминистъра от парламентарната трибуна е пряк и непосредствен удар не върху някой друг, а именно върху функционерите на ДПС в бизнес крилото Движението. Известно е чии са ВЕЦ-овете по язворите, коя фирма в Бургаска област получава пари от държавата уж да ги ремонтира и да следи за състоянието им, а също така не е тайна по Черноморието, че ВиК-Бургас е превърнато в частно дружество и обслужва корпулентността на най-известния българския депутат.


Нали се досещате какво би се случило с Ревизоро след неговата реч, ако не са му били гарантирани протекции, за да я изнесе така пламенно и ударно?! Щеше да бъде с повдигнато обвинение от Гешев и остранен от Борисов. Това не само не се случи, а веднага последва разговор между него и Борисов и съобщение на правителствената пресслужба, с което ни уведомяват, че премиерът е доволен от свършеното от Емил Димитров, водна криза няма да има и само малко му е обиден, защото не му е споделил в сряда на заседанието на МС за проблема.

 

Последва и друго! По искане на Ревизоро ще бъде освободена неговата заместничка в МОСВ Атанаска Николова, която е протеже на кмета на Бургас Димитър Николов и бивш заметник-кмет на черноморската община.

По всичко личи, че Борисов започва чистка по места и министерства от кадрите на Пеевски и центъра около него, за да спаси собствената си кожа от нарастващото напражение в държавата и очакваното спиране на "Турски поток" през България от САЩ.

 

А относно кмета на Бургас и областния управител, ако бъде хронологично върнати събитията по обслужването на Ахмед Доган и неговия сарай в парк "Росенец" в тяхно лице, може съвсем спокойно да бъде направено обоснованото предположение, че Димитър Николов Вълчо Чолаков са по-близки до ДПС, отколкото до Борисов.

Трябва да бъде отбелязано, че в средата на лятото Борисов острани министрите на Пеевски от кабинета си - Маринов, Горанов и Караниколов. А също така нарече кмета на Бургас "жена".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5576 |27.11.2020 Скандалът се разраства! Две министърки скочиха срещу Ревизоро, хвърлял хаотични разсъждения . 17| 4917 |27.11.2020 Ревизоро: Бургас може да се превърне в ”Перник 2” . 28| 5213 |09.09.2020 Ревизоро: Ако премиерът каже оставаме - оставаме . 29| 6143 |28.08.2020 Ревизоро скърби за Дани Кирилов: Харесвам го! Жал ми е така като го наритваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads