Реклама / Ads
4| 17331 |22.11.2019 АКТУАЛНО

ДНСК в паника - за липсващи разрешителни при строежа на магистрала „Хемус“ може да паднат глави

.
Арх. Иван Несторов Източник: МРРБ
В Дирекция „Национален строителен контрол“ от ранни зори цари паника, научи Фрог от свои източници там. Зам.-директорът е спешно командирован при река Вит, а пиарите творят оправдания за пред медиите. Вчера стана ясно, че за строежа на магистрала „Хемус“ няма издадени разрешителни за строеж, както при река Вит, така и за участъка от 94-96 км, където в момента се строи.
 

Пред Фрог Нюз Димитър Куманов от „Балканка“ потвърди получената от друг източник информация, че няма разрешение за строеж на магистралата след 89-ти километър, но изпълнителят на проекта „Автомагистрали“ строят между 94 и 96 км. Той разказа, че при река Вит има огромен насип, който не е ясно кой, с какви материали и с какво разрешително е направил. Заяви и, че след техния сигнал до Дирекцията тя сякаш се е  преселила на Луната.

 

След публикацията ни явно в ДНСК са започнали да си проверяват документите и са установили, че реално скандалът е грандиозен и ще коства минимум поста на началника арх. Иван Несторов.






Той от ранни зори е в администрацията и раздава задачи. Заместникът му Петър Духлински е спешно командирован при насипа при река Вит. Възможно е да чуем и оправдание за унищожаването на речното корито, което бе представено от Областна администрация Ловеч като „почистване на реката“, но пък извършвано не законно.

 

Не е ясно защо и как до момента в ДНСК не са разбрали за грандиозния гаф, споделят източниците ни. Съвсем скоро цялата дирекция е била на Национално съвещание в Пловдив, на което се е появила дори лично министър Петя Аврамова. Вероятно появата й е била за да демонстрира подкрепата си за арх. Несторов, въпреки многобройните публикации за купища нередности в управляваното от него ведомство. Наред със служителите, на държавна издръжка в Пловдив много от тях са довели и роднините си – майки, бебета и други, научи още Фрог.






В публичното пространство се налага мнението, че арх. Иван Несторов е много близък с Валери Симеонов и поста му зависи от участието на бившия вицепремиер във властта. Както знаете Симеонов бе предложен за зам.-председател на Народното събрание, което предизвика порой от недоволство и критики към правителството и НС.

 

До момента няма коментар от страна на премиера Бойко Борисов, който пък съвсем скоро „инспектира“ строежа на магистрала „Хемус“. Дали е знаел за липсващите разрешителни и дали ще поиска оставки в ДНСК, където на фасадата на сградата им гордо стои държавния герб? Предстои да разберем, особено след като утре се очаква протест за унищожената река Вит и хаоса със строежа на магистралата.

 

Екип Фрог Нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8777 |01.08.2019 Кадровата чистка в ДНСК дава ”резултати” . 5| 14014 |25.06.2019 Защо бизнесмени с куфарчета щъкат по коридорите на ДНСК? . 1| 14771 |19.06.2019 Има съмнения за манипулиране на документи в ДНСК, докато прокуратурата я проверява . 14| 25365 |18.04.2019 Само във Фрог: Доклад разкрива ужасявaщото състояние на ДНСК-цари пълен хаос и манипулации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads