Реклама / Ads
5| 3905 |26.10.2018 НОВИНИ

Доберман нахапа дете в центъра на София, собственикът е избягал

.
Нели Русева, майката на нахапаното дете.
Доберман е нападнал и нахапал дете от столичното 18-то СОУ ”Уилям Гладстон”, в центъра на София. Майката на нахапаното момиче Нели Русева съобщава за инцидента в социалните мрежи. Тя е силно притеснена, че човекът няма да бъде наказан по никакъв начин, защото изобщо не е помогнал на детето, а буквално е избягал.
 

При самото нападение петокласничката е излязла в междучасие до близка лавка, когато кучето ѝ се нахвърлило. Детето има ухапвания по тялото, а освен това животното е разкъсало дрехите му. Доберманът е бил разхождан на повод, но без намордник. Стопанинът обаче изобщо не помогнал на момичето, а просто си хванал кучето и си е тръгнал.

 

"След самата случка ми се обадиха от училището, че трябва да я закарам в "Пирогов". Излязох от работа и отидох. Детето има няколко шева на гърба. Инцидентът обаче можеше да е много по-тежък", обяснява пред Bulgaria ON AIR майката на пострадалото дете Нели Русева.

 

"Добро е състоянието на дъщеря ми в момента. Доста е уплашена. Потресаващото в случая е, че човекът, който е видял случката със собственото си куче, не е помогнал по никакъв начин. Той е хванал кучето си и ѝ е казал директно: "Да се оправя", разказва още майката.

 

 По думите и два дни се опитва да намери този мъж, като с детето обикаля по градинките, въпреки, че него го е страх да не бъда и тя нахапана. Заради това, че не може да открие собственика на агресивното животно майката настоява органите на реда в 3-то районно управление, където ще подаде жалба срещу неизвестен извършител, ако наистина има регистрация на стопаните на такива кучета полицията да го намери. „След като мъжът сам си е тръгнал от такъв инцидент, ад какво би могла да направи сама, дори и да го намеря“, казва още Русева. Опасява се,  че собственикът би могъл да насъска кучето си и срещу нея.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4410 |26.10.2018 Баща на дете с увреждания: Виждам пълен разпад на държавата, Симеонов да подава оставка . 8| 3590 |23.10.2018 Майка на дете с увреждане: Борим се сами срещу една държава, ще протестираме до оставката на Симеонов . 1| 4045 |18.10.2018 Съдебен лекар освидетелства Северин, конвоираха го за Русе . 0| 4418 |18.10.2018 Депутат от НФСБ: Заливат те с помия, а после ти предлагат да отидете заедно на евроизбори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads