Реклама / Ads

1| 3254 |12.12.2020

Доган: Епидемията оголи дефицитите на държавните институции /допълнена/

.
Ахмед Доган
Епидемията оголи дефицитите на държавните институции. Това каза в онлайн словото си почетният председател на ДПС Ахмед Дохан на отчетно-изборната конференция на партията.

Един вирус промени начина на живот и показа колко много сме уязвими. Разбира се, и това ще мине. "Удари икономиката. С лека ръка издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет. Това шокира политическия елит, защото решаването на този проблем беше отлагано с години. Доган призова ДПС да работят по "задачата на задачите" - "да предотвратим задаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа. Всички усилия да бъдат насочени към предотвратяването й, настоя той.

 

Доган изрази задоволдство от ДПС и поласка подчинените си съпартийци : "Знаете ли, понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик. Но като гледам как се утвърждавате и развивате, значи трябва да се извиня на съдбата, защото получавам едно огромно вътрешно удовлетворение, като ви гледам. Благодаря ви изобщо, че ви има! Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност, на този хъс, който имате - да изграждате нов свят".

 

Малко по-късно Доган пусна цялото си слово във Фейсбук:

Обръщение към Х-тата Национална отчетно-изборна конференция на ДПС
Уважаеми господин Председател
Уважаеми делегати на Х-тата Национална Конференция на ДПС
Живеем в трудни и непредвидими времена…
Един вирус промени начина на живот и показа колко много сме уязвими във всички измерения на живота.
Разбира се, “И това ще мине…”, но нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма и осмисленост.
За една година от своето коварно шествие по планетата Ковид-19 преобрази политически реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавните институции и техните функции в обслужването на обществото, “удари” икономиката, и на “ужким” миксира пластовете на корпоративните и обществени интереси, като с “лека ръка” издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет на всички държави. Това шокира политическия елит, защото този проблем беше загърбен и отлаган във времето.
Сътресенията от тези промени ще бъдат съизмерими с изменението на климата, с мащабни войни или с финансово-икономически кризи в планетарен мащаб.
И точно в такъв критичен момент от живота на човечеството, изрази като “глобално единство”, “обединени усилия” и “заедност” са най-често изговаряни призиви към всички. Няма съмнение, че всеки интуитивно разбира смисъла на тези послания, но само когато е надвиснала обща опасност над главите ни.
Пожелавам на всички Ви да преговорим уроците за единството и заедността!
Тъкмо затова, задачата на задачите е да предотвратим очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа…
Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата срещу коронавируса и последствията от него за нашите избиратели и за всички граждани на страната.
Пожелавам на всеки от Вас да направи това за “другите”, което би очаквал да получи от света около него.
Пожелавам Ви да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики и реална история!
Но не забравяйте : за да бъдете равнопоставени с другите политически сили, трябва да сте поне една крачка (но не и повече) пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем.
Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички.
Този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме съобразно политическото време в обществото е изкуството за правене на политика.
Пожелавам Ви да бъдете силни, живи и здрави и да отстоите себе си във времето.
Обичам ви!
Винаги ваш: Ахмед Доган
12.12.2020Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Ердоган: Макрон е проблем за Франция. Надявам се да се оттърват от него 12| 3210 |04.12.2020 . За първи път народът не бе обвинен за епидемията. Направи го лекар, не политици 11| 5662 |29.11.2020 . Цветозар Томов: Ще поеме ли правителството отговорност за загубения контрол над епидемията? 13| 4267 |04.11.2020 . Проф. Коста Костов: Илюзия е, че реката на епидемията се е отляла 22| 7946 |14.09.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ