Реклама / Ads
3| 2411 |09.07.2024 НОВИНИ

Във връзка с втория мандат: ДПС е изпратило писма до всички партии, но без "Възраждане"

.
Делян Пеевски Източник: БГНЕС
ДПС все пак ще опита да състави правителство с втория мандат. Това стана ясно след заседание, в което участваха част от народните представители на парламентарната група, свикано от председателя й Делян Пеевски.
 

Депутатите, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, решиха да не участват в заседанието. 

 

След заседанието Делян Пеевски отбеляза, че ДПС е изпратило писма до всички политически партии, но без "Възраждане", защото според него "е русофилска партия", за да може да се говори за подкрепа на втория мандат.





Пеевски уточни, че целта на писмата е избирателите на партията да не останат разочаровани:

 

"Да видим какво ще ни отговорят. От медиите видяхме, че няма желание за втори мандат - и ГЕРБ изпратиха, и другите партии, видях, че и ПП са казали, но въпреки всичко ние сме длъжни към нашите избиратели да вземем и мнението на останалите партии. Защото да правим сами втори мандат, да разиграваме държавата, да държим папки без да може да има правителство, ДПС е сериозна, отговорна партия и няма да си го позволи", категоричен бе партийният лидер.

 

По-рано 17-те депутати от ДПС, които подкрепят почетния председател д-р Ахмед Доган приеха решение да не участват в насроченото заседание на парламентарната група.





В становище, което беше изпратено и до медиите от техния пресофис, се посочва, че настоящото ръководство на парламентарната група не е избрано съгласно устава на ДПС и затова няма необходимата легитимност.

 

И депутатите, изпратили отвореното писмо, не следва да участват в заседанието на парламентарната група до произнасяне на позицията на почетния председател Ахмед Доган.

 

В становището се изтъква, че вземането на решение за получаване на мандат за формиране на правителство не е в компетенциите на парламентарната група, а на колективните политически органи на партията.





Решението за втория мандат трябва да се вземе не от парламентарната група, а от колективните органи, се отбелязва в писмото на 17-те депутати, подкрепящи Ахмед Доган.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2297 |09.07.2024 Главчев: Няма изненади в позицията на България на Срещата на върха на НАТО. Тя е плод на 7 решения на НС . 0| 2273 |09.07.2024 Кметът на Русе Пенчо Милков се срещна с ръководството на GG Group . 1| 2406 |09.07.2024 Милен Керемедчиев: Опитваме се да изтъргуваме нашата помощ към Украйна, което не е правилно . 17| 2503 |09.07.2024 Ивайло Мирчев: Нови избори ни приближават към президентска република

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads