Реклама / Ads
4| 4331 |03.01.2024 НОВИНИ

Доган предлага съпредседателство на Делян Пеевски и Джевдет Чакъров в ДПС

.
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган Източник: БГНЕС
Ахмед Доган предлага нова формула за бъдещото развитие на ДПС – съпредседателство на Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров. Това се посочва в обръщение към структурите на партията, разпространено от пресцентъра на ДПС, ден преди рождения ден на Движението.
 

Доган изтъква мотивите си за този "тандем" , а именно принципа на взаимното допълване, а не на конкурентното начало: защото "два остри камъка брашно не мелят". И уточнява, че обществото очаква бързо и резултатно решаване на най-наболелите му горещи проблеми. Според него Джевдет Чакъров следва да носи отговорност предимно за традиционните райони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с либералните формации, защото в продължение на 14 години и девет последователни мандата е бил член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал.

 

В обръщението си Доган квалифицира Делян Пеевски като "представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата". "За кратко време той се очерта като парламентарист и ще бъде позитивно да продължава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се фокусира предимно в разширяване на електоралното присъствие на ДПС", обяснява почетният председател на ДПС.

 

Доган пожелава на политическия елит на ДПС и на страната 2024 година да бъде фиксирана от бъдещите историци като начало за полагане на нов подход за политическо мислене и политическо действие.

 

В началото на обръщението си той изразява тревога и загриженост за това, което става в структурите на ДПС и алармира, че „ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество“, отбелязва почетният председател на ДПС.

 

В текста на обръщението се казва освен това, че защитата и развитието на правата и свободите на гражданите, включително и на етно-религиозните идентичности, и на екзистенциалната потребност от по-висок жизнен стандарт на човека, са съществена част от базовите ценности на либералната демократична система на обществото. Изтъква се, че състоянието на гражданското общество се определя от твърдите нагласи за промяна на активните граждани, които представляват реалната електорална общност на страната. „Затова как и доколко партийно-административните структури на различните партии решават проблемите на хората, е от изключителна важност. Ако живата връзка между партийните структури и активните граждани е на "самотек“, това е много сериозен политически синдром за дефектиране и за необходимост от промяна и обновяване“, смята Доган.

 

Той предлага в спешен порядък стабилизиране на организацията в традиционните райони на ДПС и разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3892 |03.01.2024 Най-малко 20 убити при два взрива край гроба на ген. Касем Солеймани . 2| 3819 |03.01.2024 Радан Кънев: Реалистично е от началото на 2025 г. да бъдем приети в Шенген и по суша . 12| 4147 |03.01.2024 Министър Тагарев: България може да противостои на ескалиращите действия на Русия по Източния фланг на НАТО . 0| 4315 |03.01.2024 Най-чаканите филми тази година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads