Реклама / Ads
27| 4810 |28.02.2021 НОВИНИ

Докога г-н Борисов ще използва детското здравеопазване за евтин PR?

.
Бойко Борисов на инкпекция в УМАЛСМ "Пирогов" тази сутрин
Докога г-н Борисов, ще използвате детското здравеопазване за евтин PR? Влизал ли сте в детско отделение в общинска, областна или дори университетска болница, чиито директор не е близък до властта, за да видите излющените мазилки, единствената тоалетна на етажа, ръждясалите креватчета и майките, които спят на стол?
 

Защо не хвърлихте от джипката някое милионче и за единствената специализирана детска болница, а ремонт на отделенията в 80 годишната сграда се прави от доброволци и с дарения?

 

Каква е средната възраст на педиатричните медицински сестри, за колко деца се грижат те и какво ще стане, когато след 2-3 години болшинството 60-70 годишни сестри спрат да работят?

 

Кога в педиатричните отделения заплатите на лекари и мед. сестри ще достигнат средната работна заплата за страната или поне договореното по КТД?

Как насърчавате младите лекари, като нито едно от исканията ни за промяна в наредбата за специализация 2019г не беше прието?

 

Какво се случи с обещанията на вашия министър Ананиев Националната детска болница да бъде готова до средата на 2020г?

 

До момента не сме видели нито анализ на нуждите, нито подробно задание, нито архитектурен конкурс, няма и обществен съвет, който да контролира безобразията, които вършите.

 

Повече от 15 години съм част от детското здравеопазване в България, време, през което Вие, г-н Борисов, сте бил във властта, 10 от тях - премиер. Така и не видях за тези години една положителна тенденция към подобряване на детското здравеопазване, напротив - само предизборни обещания, тотално неглижиране и разруха.

 

Децата се лекуват със средства от дарителски кампании, обикаляйки разпокъсаните в цяла София университетски клиники, кувьози се купуват с капачки, а персонал който да се грижи за болните деца - няма.

 

Детската смъртност в България за 2019г е била 5,6%о, при средна за ЕС 3-4 %о.

Имайте поне малко уважение към родителите на тези деца и спрете да се хвалите с детско здравеопазване, за което през всичките си години на власт не направихте НИЩО!

 

Facebook, д-р Таня Андреева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 6725 |28.02.2021 Георг Георгиев: Борисов не ходи в НС, защото опозицията не го вика правилно . 24| 3411 |28.02.2021 Борисов в ранни зори инспектира ”Пирогов” . 19| 7356 |27.02.2021 Борисов напомпа пратката от AstraZeneca, но у нас влизат не 57, а под 53 хиляди дози . 8| 4400 |27.02.2021 Граждани: Упорити сме. Нашият автомобил не дава на задна скорост, Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads