Реклама / Ads
19| 5380 |25.11.2019 НОВИНИ

Доналд Тръмп се срещна с Бойко Борисов в Белия дом

.
Борисов и Тръм в Белия дом
Започна срещата на премиера Бойко Борисов с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом.
 

На срещите ще бъде и американският вицепрезидент Майк Пенс, съобщава БНР.

След нея следват разширени дискусии на двете официални делегации. В българската участват вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, министрите на финансите и на икономиката Владислав Горанов и Емил Караниколов. 

 

"Вие сте пример за Германия".  С тези думи си обърна президентът Тръмп към Борисов. Думите му, произнесени в Овалния кабинет, бяха по повод това, че българските разходи за отбрана нарастват до 3,1 на сто заради покупката на осем американски изтребителя F-16. "България купува страхотни американски оръжия, най-добрите в света", каза Тръмп. От началото на мандата си през 2017 г. Тръмп опитва да накара останалите държави в НАТО да вдигнат разходите си за отбрана до 2 процента от БВП. Германия е един от основните противници на тази политика на Тръмп.

 

"Много е вероятно да дойда в България, само Борисов да ме покани", заяви още Тръмп. Според американския президент е възможно и да се говори за отпадане на визите за българи за САЩ.

 

"Може и да паднат визите, със сигурност ще го обсъдим", заяви Тръмп пред журналистите.

 

"Имаме страхотно приятелство с България, много българи живеят в САЩ", каза още Тръмп.

 

Президентът на САЩ посрещна официално българският премиер Борисов на входа на Белия дом. Борисов трябваше да изчака 15-тина минути, но въпреки че не бе предвидено, Тръмп покани медиите в началото на срещата на четири очи в Овалния кабинет.

 

Официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Съединените щати започна с церемония на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк "Арлингтън".

 

В програмата на българската делегация е и посещение на Американската търговска камара, където ще се проведат срещи с представители на 15 американски компании.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4213 |25.11.2019 С 21 оръдейни залпа посрещнаха премиера Борисов пред Мемориала на Незнайния воин в ”Арлингтън” . 10| 4093 |25.11.2019 Премиерът Борисов и президентът Тръмп ще обсъдят стратегическото партньорство . 24| 4409 |24.11.2019 Борисов заминава за САЩ, среща се с Тръмп . 29| 5797 |23.11.2019 Руското влияние в България ще дискутират на срещата Тръмп и Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads