Реклама / Ads
19| 5451 |17.05.2014 НОВИНИ

Т.Дончева: Мнозинството в парламента може да се разцепи

.
Има някаква възможност монолитното мнозинство в парламента да се разцепи и да се стигне до успешен вот, смята Дончева. Според нея, в момента тече разделяне на бизнеси, свързани с политическите сили и това е предпоставка за евентуално разминаване при вземане на политически решения.Това каза в студиото на bTV Татяна Дончева.
 

Може да има много основания да бъде обвинено правителството в нещо, но ако не се извадят аргументи за това, хората няма да разберат. А ГЕРБ няма подготвени хора, които да аргументират мотивите си за внесения вот, коментира тя.

По време на ГЕРБ представител на България в борда на директорите на ЧЕЗ беше един от приближените на Пашата- Митко Каратиста, каза още бившата депутатка. Според нея, трудно е да се приеме, че това е най- компетентния човек в страната, който да е на това място. Така че ГЕРБ има сериозни въпроси , на които трябва да отговори, преди да иска вот за енергетиката, уточни Дончева.

Според нея, ние не можем да станем по- малко енергийно зависими от русия, без да развиваме ядрена енергетика с други големи ядрени държави. Трябва да има баланс на интереси и конкуренция в сектора, иначе оставаме както досега, смята тя.

Никой в политиката не харчи лични средства, каза още юристката. Държавната субсидия, която се дава у нас е ненужно голяма, това не е редно, твърди Дончева.

В листите за евродепутати нищо не ме учудва, каза тя. Единственото, което не разбирам, е как хора с продължителен стаж в политиката, нямат мнение и компетентност при дебати, смята Дончева. Според нея, липсват достатъчно нови лица, които да впечатляват.

Залогът на тези избори е най- голям за "Атака", смята бившата депутатка. Според нея, ако хората на Сидеров не влязат в европарламента, те ще трябва да предприемат стъпки, които да им гарантират участие в следващия парламент, иначе ще изпаднат и от него. Важна ще е и ролята на депутатите, които се обвързаха с Николай Бареков и също не е ясно каква позиция ще заемат след 25 май.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5784 |16.05.2014 Евгени Дайнов: Сега не е време за дебати в парламента . 16| 5711 |30.04.2014 Петър Курумбашев напусна парламента . 33| 5163 |30.04.2014 Пак фалстарт в парламента- няма кворум . 22| 5444 |29.04.2014 Измъчиха кворума в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads